Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Fredag aften går det igen løs på Kvik Hockey Arena. Blue Fox tager imod Esbjerg Energy, og pucken smides kl. 19.30.

1-2-3-NU

Klar-parat-START

Ready-set-GO

Vi kender dem alle. En lille intro til en konkurrence. En kort nedtælling, og så gælder det om at være klar, for så begynder det. Måske Blue Fox skulle have et lille kursus i den disciplin. For på det seneste har det altså kostet point, at man ikke har været klar. Det var ikke nok at spille 20 minutter mod Frederikshavn, og det var heller ikke nok at spille 40 minutter mod Rungsted. Positivt i begge tilfælde var det, at Blue Fox var tæt på at komme tilbage, og få noget med alligevel. Men tæt på er ikke nok, og det har altså resulteret i 0 point.

Det er frustrerende, for når vi er klar, så er vi med over hele linjen. Vi spillede en rigtig god kamp mod SønderjyskE, og mange snakkede om at man havde taget de sidste tyve minutter fra kampen mod Frederikshavn med sig. Det passede muligvis også, men hvorfor man så glemte det igen til kampen søndag ude mod Rungsted. De danske mestre? Ja, det er svært at svare på. Det er hårdt som fan, når man virkelig selv føler sig klar til kamp, og virkelig bare kan mærke det helt nede i maven. Nu skal den ederhakme bare have noget gas. Så kommer spillerne ind, og så falder det hele lidt fra hinanden. Det gør ondt, og det er svært at forstå. Der er tid nok til at forberede sig, og det er jo sådan set ganske enkelt. Ingen kampe er lette. Der skal kæmpes for hvert point i hver kamp, hver gang.

Nu har vi en ny chance for at være klar fra start, og det er absolut også en nødvendighed. For Esbjerg er et stærkt hold, og det er et hold der plejer at være klar, når de møder os. Så kort sagt, vil vi vinde, så SKAL vi være der fra start. ALLE skal være klar. Men lykkes det. Er vi klar fra første puck-drop, så står vi også med gode kort på hånden. For når vi rammer vores niveau, så er vi faktisk ret gode.

Esbjerg plejer som sagt at være klar når de møder os, og de har også vundet de to første opgør. En træningskamp, og så et opgør i Metal Ligaen. I sidstnævnte opgør var Blue Fox rigtig godt med i 40 minutter, og havde også fortjent point. Men sådan gik det ikke. Esbjerg vandt 3-2. Hvad bliver det for et Esbjerg-hold vi møder denne gang? De svinger fra den ene ende af formbarometeret til det andet. Fredag får de klask i Frederikshavn, og taber med knusende 7-1. To dage efter mødes de to samme hold så i Esbjerg, og her vinder Esbjerg så med overbevisende 6-1. To dage efter spiller Esbjerg så hjemme igen, denne gang mod Herlev, og taber 4-1. Så Esbjerg er ret svære at blive kloge på for tiden. Men vi kan ikke komme uden om at de har store bredde, stor fysik, og så er de bare altid svære at spille i mod.

Pucken smides fredag kl. 19.30 på Kvik Hockey Arena.

Byens rødder – Midtjyske vilje. Rigtig god kamp til alle.