Kontinuitet er i den grad tungen på vægtskålen i Blue Fox’ sportslige setup for den kommende setup, hvor 4 af sidste sæsons store canadiske stjerner er klar for Herning mandskabet.

Før sommeren kunne blårævene offentliggøre den vigtige underskrift med Reid McNeill der i sidste sæson tegnede sig som én af ligaens allerbedste backs. Og netop importspillerne fra sidste sæson satte et stort og helhjertet aftryk på Blue Fox mandskabet. Derfor har al energi fra Blue Fox sportschefen også været rettet mod at gentegne med de vigtigste af de spillere, og ikke mindst også med dem der vil passe allerbedst ind på Blue Fox holdkortet for sæsonen 20-21.

Canadisk ledertype tager en sæson mere hos rævene
Blue Fox sportschef Martin Struzinski bebudede sidste sæson, tilgangen af en vital profil med underskriften fra den nu 33-årige canadiske angriber Brodie Dupont. Det endte dog med at blive en sportslig lidt turbulent sæson for den rutinerede canadier, men hovedpersonen selv og Blue Fox’ sportslige ledelse er ikke i tvivl om at fortsætte samarbejdet i yderligere en sæson.

”Vi er superglade for at have Brodie med som en del af Blue Fox mandskabet også i den kommende sæson”, fortæller Blue Fox sportschefen og fortsætter. ”Rent spillemæssigt ved både vi og i særdeleshed Brodie selv, at han kan nå et langt højere niveau end hvad vi så sidste sæson. Men forskellige faktorer gjorde bare forskellen. Dog var vi aldrig i tvivl om Brodies store indflydelse på den sportslige succes og ikke mindst det, han som person bidrager med både i omklædningsrummet, men også på banen og spillerbænken. Derfor er vi også supertilfredse med, at Brodie kommer til at influere holdet en sæson mere, og så er vi faktisk ikke i tvivl om, at Brodie kommer til at samle pucken op, der hvor han var lige før slutspillet der blev aflyst. Nemlig i en virkelig stærkt opadgående formkurve, slutspillet ville uden tvivl have været der, hvor han havde vist prøver på hans imponerende CV”.

Og vender vi lige tilbage til CV’et, så viser historien nemlig også hvorfor, at både lederskab og ikke mindst hans spillemæssige kompetencer på ingen måder fornægter sig. Og taget fra toppen med mere end 400 AHL kampe, 100 DEL kampe, 110 ECHL kampe med et point i snit pr. kamp samt opholdet inden tiden i Danmark hos den østrigske klub Dornbirner EC, så er det altså en bundrutineret herre der igen lander på heden.

Brodie er draftet i 3. runde af NHL klubben New York Rangers, og nåede da også en enkelt optræden. Men karrieren bød som tidligere nævnt i stedet på massevis af ishockey i den næstbedste nordamerikanske række AHL. Her beskrives han som en fysisk stærk spiller, der er meget stærk rundt om målet og med en rigtig god balance. Han er typen der altid spiller gode kampe – ikke nødvendigvis pointmæssigt – men med stor betydning og indflydelse på hele holdet.

Canadisk underskrift fastholder førstekæden
Der har siden afslutningen af Metal Liga sæsonen 2019-20 været sød musik mellem både Blue Fox og 1. Center Mark MacMillan. Begge med målet om at fortsætte samarbejdet og bygge videre på succesen. Derfor er det også en vigtig aftale af slagsen, der udover de åbenlyse kvaliteter på isen giver utroligt meget tilbage udenfor isen også, hvor Mark MacMillan med hans fantastiske personlighed bidrager positivt til hele holdet.

”Mark har for os hele pakken. Han har spillet i førstekæden hele sæsonen, og bidrager i alle aspekter af spillet. Han har jo først og fremmest åbenlyse kvaliteter i 2-vejs spillet, hvilket også tidligere i hans karriere blev bemærket af de helt store ligaer. Herudover så viser han af og til tekniske kvaliteter og ikke mindst aggressivitet, som blot bygger på hans kompetencer. Da han kom til klubben håbede vi på, at han bragte rutine og ikke mindst lederskab med sig, og han har til fulde indfriet vores forventninger.
Mark er i mange sammenhænge typen der hurtigt kan blive ”limen” på et hold. Han er en positiv og bidragende personlighed der udstråler en smittende karisma og generelt altid kommer med godt humør og en evne til at skabe den gode stemning i omklædningen og blandt holdkammeraterne. Så Mark er ganske enkelt en spiller der bidrager i alle aspekter af vores hold, og vi er sindssygt glade for, at vi sikrer kontinuiteten på vores hold med Marks underskrift”, lyder det fra Martin Struzinski, Blue Fox’ sportschef.

Inden Mark kom til Danmark sidste sommer, nåede han at snuse lidt til europæisk ishockey med optrædener i Allsvenskan og Del 2, men ellers har han hovedsageligt gjort sig i hhv. AHL den næstbedste nordamerikanske liga samt ECHL, hvor han senest spillede for Wichita Thunder.
Mark blev draftet tilbage i 2010 af NHL holdet Montréal Canadiens, en sæson hvor han blev kåret til Rookie of the year i den liga han repræsenterede. MacMillan har som beskrevet gennem hele sin karriere vist sig som en virkelig dygtig defensiv center. Netop den kompetence gav ham også titlen som den bedste defensive forward i NCAA universitetsligaen tilbage i 2015, hvor han også blev valgt til ligaens All-Star hold.

Potentiel topscorer skal jagte sit livs sæson
Som rosinen i pølseenden har Blue Fox landet en underskrift, der på mange måder virkede uvirkelig for blot 4 måneder siden. Den 27-årige canadiske målræv Cameron Brace tog nemlig til Danmark fra den nordamerikanske universitetsliga, for at vise sig frem på de europæiske isflader, og det var netop hvad han gjorde. Det er ikke gået manges næser forbi, at Cam har en ishockeypose fyldt med en masse godter, som vil pynte i mange klubber rundt om i Europa. Derfor er det gennem benhårde forhandlinger gennem måneder også den helt store ”skalp”, at Cameron Brace sammen med resten af holdkammeraterne har besluttet sig for at færdiggøre arbejdet fra den ”aflyste sæson”.

”Aftalen med Cameron har haft allerhøjeste prioritet for mig siden starten af året. Jeg har prøvet at præge Brace til at tage en sæson mere, for virkelig at slå hans mange kvaliteter fast. Men det har også virkelig været svært, for når så mange andre klubber – også fra højere ligaer – viser interesse, så er det svært for en spiller som Cameron ikke at blive smigret.
Derfor er jeg også glad for, at vi til syvende og sidst fik underskriften fra Cameron i hus. Han vil uden tvivl over en hel sæson være en seriøs bejler til at tage topscorertitlen i Metal Ligaen”, fortæller Martin Struzinski om sin sidste underskrift for denne omgang.

Cameron Brace startede sæsonen 19-20 lidt anonymt, men tog så for alvor staven i den anden hånd. Vi glæder os til at se hvad hans anden sæson i ligaen kan komme til at betyde for den pointfarlige tekniker, der med et riv af en anden verden kværnede 55 point ind i 46 kampe for midtjyderne.

Dermed har Blue Fox samlet truppen der skal tage kampen op i en virkelig stærk liga præget af mange mesterskabsbejlere, hvilket blot understreges af hvor tæt ligaen var sidste sæson. Et hurtigt kig på holdkortet viser, at blårævene starter op med 3 målmænd, 8 forsvarsspillere og 13 angribere. I alt 24 spillere, hvoraf 19 er gengangere fra sidste sæsons trup. Til er kommet hjemvendte Patrick Madsen, Anders Poulsen og Mads Christensen samt de to seneste skud på Blue Fox stammen Kristian Jensen og Mathias Bau Hansen.


PODCAST: Lyt til Herning-træner Ben Cooper på TSN Vil du gøre en forskel? Blue Fox søger frivillige