Herning Blue Fox har i den grad gjort lidt af et scoop, da ét af trænerens højeste ønsker på sommerens transferseddel netop er blevet en realitet.

Således kan man godt kalde det en appelsin der faldt ned i blårævenes turban, da den 27-årige canadiske forsvarsspiller Reid McNeill endelig sagde ja til at tage turen over Atlanten og til Danmark, nu hvor behovet for en defensiv erstatning opstod.

Reid står noteret for mere end 300 AHL kampe, og skulle i denne sæson i gang med den sjette af slagsen for samme klub Scranton Penguins. Men en masse unge NHL prospects stak en kæp i hjulene for det og banede i stedet vejen til Herning. I høj grad Blue Fox’ held, hvor angriber og landsmand i Herning Brodie Dupont trækker referencer fra sidste sæson, hvor de to spillede sammen i Dornbirner i EBEL ligaen. Her er han ikke sen til at kalde ham én af ligaens bedste defensive backs og sammen med cheftræner Ben Cooper der også har et forudgående kendskab til Reid Mcneill er det lykkedes dem at trække forsvarskapaciteten til Herning.

Gode snakke med holdkammerat Brodie Dupont og cheftræner Ben Cooper har således overbevist Reid Mcneill om at tørne ud i den navyblå trøje for resten af sæsonen, og det er ifølge Ben Cooper en spiller i sin bedste alder der kommer til byen.
”Reid er en AHL ”veteran” med over 300 kampe. Det er således en stor erfaring han kommer med, og det er ikke blot som en sjette eller syvende back. Han har typisk været en top 4 forsvarsspiller der har været sat op sammen med en offensiv forsvarskollega, da Reid besidder et helt unikt og fantastisk defensivt spil. I spilvendingen har han ydermere et fantastisk første pas, som giver de gode spil ud af egen defensiv zone også under stor pres i opspillet. Han er en stor og stærk back på 193 cm og godt 100 kg, med et godt skøjteløb og en ”lang” stav i specielt undertalsspillet, og så er han generelt en uhyre smart spiller.
Reid Mcneill havde flere og meget spændende muligheder, men vi lykkedes med stor vedholdenhed at sikre os hans underskrift. Publikummet i Herning kan godt glæde sig til at se en fantastisk holdspiller der kommer allerede fra kamp 1 med en kæmpe motivation for at vinde kampe for Blue Fox”, fortæller Blue Fox træner Ben Cooper.

Kontrakten med Reid Mcneill er som altid og naturligvis under betingelse af den endelige godkendelse fra Danmarks Ishockey Union.


U20-landsholdet udtaget til søndagens kamp mod Blue Fox Canadiske Maggio forlader Herning Blue Fox