Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Det er fjerde søndag i advent, og der er bare to dage til jul, så der er nok en del man skal ønske en glædelig jul. Der er jule øl, juleferie, tarteletter, og så er der lige et vaskeægte ishockey-brag til at binde det hele sammen. Kl. 15.00 smides pucken til braget mellem Blue Fox og SønderjyskE.

Hverken gang disse to hold støder sammen, så bliver der snakket om topunderholdning, og underholdningsgaranti. Det holder stik så godt som hver gang, så hvorfor skulle det ikke det igen? Opgørene mellem Blue Fox og SønderjyskE skuffer bare utrolig sjældent, når det kommer til spænding, tempo og intensitet. De her to hold står bare rigtig godt til hinanden.

Blue Fox fører med 2-1 i indbyrdes opgør før denne kamp. Sæsonpræmieren blev vundet 2-1 i Vojens på et mål i de sidste sekunder. Senere på sæsonen vandt Blue Fox noget mere sikkert hjemme på Kvik Hockey Arena med 4-1. I det seneste opgør var det dog SønderjyskE der trak det længste strå, med en 5-4 sejr hjemme i Vojens. Det var efter en kamp hvor Blue Fox ellers var foran 2-0, men hvor man på bare tre minutter gik fra 2-2 til 2-5. I de sidste minutter var det dog utrolig tæt på at man kom tilbage igen, men det blev kun lige ved og næsten.

Er der så noget at spille for? Øhh ja, i den grad. I skrivende stund (torsdag aften) er SønderjyskE et point foran Blue Fox, og med en kamp mindre. Men hvor Blue Fox sidder over fredag aften, så spiller SønderjyskE en hjemmekamp mod Frederikshavn. Så hvad status er søndag, ved vi mere om fredag aften. Men uanset hvad så er det en vigtig kamp. Blue Fox er i god form, og kan skimte top fire. Men er lige nu fire point efter Esbjerg, men også her ved vi ikke hvad status er søndag, for Esbjerg spiller også fredag. Det gør alle andre hold faktisk, så Blue Fox må bare læne sig tilbage og afvente resultaterne. Men med ni point mellem nummer to og nummer syv, så er der ingen tvivl om at der er vigtige point på spil, uanset hvad der sker fredag aften.

Blue Fox er i rigtig god form, mens det for SønderjyskE er lige det modsatte. Men i de her kampe betyder det ikke noget. De her kampe har deres eget liv, og er ligesom en ”time out” i en lang sæson. Dårlige resultater, dårligt spil og modgang bliver glemt i de godt to timer kampen varer, og så bliver der ellers bare smadret igennem i jagten på det, som er en af sæsonens vigtigste sejre. Så på trods af datoen, er der ikke plads til at uddele julegaver.

Begge hold havde til deres seneste kamp en del fravær i truppen. Vi må krydse fingre for at flere af dem kommer tilbage, så vi kan se to hold, i så tæt på stærkeste opstilling som muligt.

Det er en kæmpe kamp. En af de største i Metal Ligaen. Der er både point, ære og håneret på spil. Men håneret på den gode måde. Før kampen holder de to supporter grupper nemlig julefrokost, eller måske rettere tartelet-buffet i Blue Fox Supports lokale, så der er i den grad lagt i ovnen til en kæmpe kamp, mellem to af landets største ishockey klubber, og de to bedste supporter grupper, i en forhåbentlig rigtig festlig og venskabelig kulisse.

Pucken smides altså søndag kl. 15.00 på Kvik Hockey Arena.

Byen rødder – Midtjysk vilje. Rigtig glædelig jul, og rigtig god kamp til alle.


Highlights Blue Fox - SønderjyskE 8-0: Rødovre knust i Herning