En landskamppause uden landskampe er overstået, og Metal Ligaen starter op igen. Blue Fox spillerne hopper fredag i bussen og kører til Vojens. Face off er kl. 19.30, og i disse tider hvor ikke ret mange må komme ind til kampene, så er det glædeligt at kunne informere om at kampen kan ses direkte på TV2 Sport.

Den landskampsløse landskampspause kom på et rigtig fint tidspunkt for Blue Fox. Holdet var presset af skader, corona og karantæner, og det havde også en helt naturlig indflydelse på resultaterne. Selvom de tilbageværende spillere faktisk leverede fine indsatser, og også havde både spil og chancer til at hente flere point, så manglede den sidste skarphed. Hvilket også er helt naturligt når det er en mindre gruppe der er presset til at producere, og der bliver kørt hårdt på færre folk. Vi må tage det positive med, hvilket var at vi var rigtig fint med i alle kampene.

Nu er pausen så slut, og vi starter på en frisk. Mads Christensen nåde lige at få kampen i Esbjerg med, men han har nu haft god tid til at få trænet lidt tempo i benene igen. Morten Poulsen er formenligt tilbage efter sin corona-karantæne, og på backlinjen er Reid McNiell tilbage efter at have afsonet sine fem dage. Den svenske angriber Pontus Netterberg forventes også at få debut. Vi må stadig se bort fra Mark MacMillan som afsoner karantæne, og så kan vi kun vente og se hvad status er på Cam Brace, Nicolai Weichel og Daniel Nielsen. Alle var ude med skade da ligaen gik på pause.

SønderjyskE gik på pause med blandede følelser. Resultaterne var svingende. Et 4-1 nederlag til Aalborg, og et 2-1 nederlag til Esbjerg efter overtid, blev fulgt op af en knusende sikker sejr på 8-3 Rødovre. Men det er de to efterfølgende kampe der huskes bedst, for her så vi netop hvor fantastisk tæt og uforudsigelig Metal Ligaen er. SønderjyskE var foran 5-1 oppe i Frederikshavn med 17 minutter tilbage. Men da de 17 minutter var spillet, viste måltavlen 7-5 til Frederikshavn. Et fuldstændig vanvittigt comeback. Bare to dage efter mødtes de to hold så igen, denne gang i Vojens, og har vandt SønderjyskE så sikkert med 4-0.

Udenfor isen har SønderjyskE også døjet med nogle skader, og heller ikke de gik fri af corona-bølgen, som blev startet op i Herlev. Mikkel Jensen, Anders Førster og Victor Rollin-Carlsson blev alle ramt. Anders Førster var den eneste der ikke var med, da SønderjyskE spillede tirsdag aften (i skrivende stund) ude mod Herlev.

De to hold mødte hinanden i sæsonens første kamp, som blev spillet i Herning. Her vandt SønderjyskE 6-3. Det var efter en kamp hvor sønderjyderne i første halvdel af kampen var et eller to niveauer over Blue Fox. Vi kom bedre med, men godt ishockey lykkedes det os ikke at spille. Så revanchen ligger hos os.

Lad os håbe at pausen var lige det vi havde brug for, og at vi kommer ud som lyn og torden fra start af. Spillet har været okay, men den sidste skarphed har manglet, og det har haft en effekt på resultaterne. Nu har vi genstartet også selv, og starter så op igen. Vi kigger frem af, og første opgave hedder tre point i Vojens.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle


Herning var ovenpå i Vojens Svensker forstærker Blue Fox offensiven året ud