Skrevet af: Anders Skou Agerlund

Efter den flotte sejr ude over topholdet fra Aalborg, gælder det nu en tur vest på, og et møde med Esbjerg Energy. Pucken smides tirsdag aften kl. 20.30.

Blue Fox og Esbjerg har flere ting til fælles. Begge hold fik en sløj start på sæsonen, men har spillet sig op, og bejler begge til en placering i top fire. Men de deler også det, at de som de eneste har formået at tage point med hjem fra Aalborg. Esbjerg vandt tilbage i slutningen af december med 5-4 efter overtid, mens Blue Fox i fredags fulgte trop, da de tog en sejr på 3-2 efter straffeslag. En flot sejr og præstation af holdet, som kun var fire minutter fra at tage alle tre point.

Nu gælder det så om at følge op på det flotte resultat, når turen går til Esbjerg. Det er en duel mod en direkte konkurrent i det ufatteligt tætte race om top fire placeringerne, og det er anden kamp for Blue Fox, i et gyselig svært januar-program. Inden måneden er omme, har Blue Fox bla. været i Esbjerg en gang mere, samt to gange i Frederikshavn. Der udover tæller programmet også en tur til Herlev, samt hjemmekampe mod Rungsted, Rødovre og Odense.

Blue Fox vandt det seneste indbyrdes opgør med 6-2, hjemme på Kvik Hockey Arena. Det må meget gerne gentage sig i denne kamp, hvor der virkelig er vigtige point på spil. Før kampen ligger Esbjerg med 51 point på femtepladsen. Men 51 er også det antal point som både Rungsted på fjerdepladsen og SønderjyskE på tredjepladsen ligger med. Esbjerg og SønderjyskE har spillet 31 kampe, mens Rungsted har spillet 32. Blue Fox ligger nummer syv med 46 point, men har kun spillet 30 kampe. Så Blue Fox kan med en sejr spille sig helt op i bagsmækken på top fire, og skulle Aalborg vinde hjemme over Herlev, så vil vi også rykke op på en sjetteplads.

Men Esbjerg ved også godt hvordan stillingen ser ud, og pointene er på alle måder lige så vigtige for dem. De har kun to point op til Frederikshavn på andenpladsen, og netop Frederikshavn møder Rungsted. Så de vil med en sejr avancere, samt få lidt luft ned af. Esbjerg har dog haltet lidt på det sidste. I de to nytårsbrag mod SønderjyskE skød de i den grad med løst krudt, og tabte først 0-3 på hjemmebane, og dagen efter med 1-0 på udebane, efter overtid. I seneste runde fik de dog tre point igen, men det var lige ved at blive spændende i hjemmekampen mod Odense. 3-0 blev til 3-2 i slutningen af tredje periode, men katastrofen blev afværget.

Alle kampe er vigtige, og hold nu op, hvor det også gælder denne. Man skal bare kaste et hurtigt blik på tabellen for at se, hvad der er på spil her. Esbjerg har de sidste par år haft et godt tag på Blue Fox, men Blue Fox vandt seneste opgør, og er over de sidste 10 kampe, Metal Ligaens næstmest formstærke hold. Det bliver utrolig spændende.

Kan man ikke tage turen til Esbjerg, så husk at kampen sendes direkte på TV2 Sport kl. 20.30, med optakt fra kl. 20.20.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


Velovervejet Herning-mandskab havde ingen problemer i Esbjerg VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg-Herning