Fredag slår Kvik Hockey Arena dørene op til sæsonens nok hidtil største kamp. Blue Fox tager imod SønderjyskE i en direkte duel om andenpladsen, og pucken smides kl. 19.30.

Hvem skal ligge nummer to i Metal Ligaen, når vi går på en 10 dages lang landsholdspause efter fredagens runde? Det er det vi skal have afgjort, når Metal Ligaens to mest formstærke hold brager sammen på isen i Herning, i en forhåbentligt rigtig festlig kulisse.

Selvom begge mandskaber er formstærke, så gælder det for dem begge, at de skal finde tilbage på sejrssporet igen. Specielt Blue Fox har noget de skal ud og revanchere over for sig selv. Endnu en gang blev en lang stime af sejre stoppet af Herlev, og endnu en gang var det efter en yderst tam indsats af Blue Fox. Fuldstændig uden tempo og energi. Herlev er et hold Blue Fox har haft store problemer med i denne sæson, hvor man nu har tabt fire ud af fem kampe. Det skal man gerne have fundet en løsning på, for det er slet ikke umuligt, at man kommer til at stå overfor netop Herlev i en kvartfinale. Til kampen var Blue Fox uden Brodie Dupont og Joachim Linnet, og man måtte desværre se Sean Flanagan udgå med en mulig hjernerystelse. Vi må bare krydse fingre, og håbe på det bedste.

SønderjyskE kommer oven på to nederlag, efter henholdsvis overtid mod Rødovre, og straffeslag mod Frederikshavn. Senest mod Frederikshavn var man ellers foran 2-0, men på to mål af Herning-drengen Patrick Madsen fik Frederikshavn udlignet, og vandt derefter på straffeslag.

Men det er som sagt andenpladsen der er på spil fredag. En placering som Blue Fox sidder på før kampen. Vigtigheden af kampen er ikke til at tage fejl af, både med henblik på stillingen, men også mentalt. SønderjyskE kan løbe ind i tre nederlag i træk, mens Blue Fox kan tabe to kampe i træk, for første gang siden oktober. Begge hold vil rigtig gerne gå på pause med en sejr. Det giver bare en bedre følelse.

Men det er faktisk ikke kun andenpladsen her og nu der er på spil, men måske også på længere sigt. For man kan faktisk godt kalde denne kamp for en fire-points kamp. Der er selvfølgelig tre point at spille om, men da Blue Fox har vundet tre af de hidtil fire indbyrdes opgør, så står vi altså med muligheden for at vinde det indbyrdes regnskab, hvilket vil betyde at i tilfælde af pointlighed, mellem de to hold ved grundspillet afslutning, så vil Blue Fox placere sig øverst. Skal SønderjyskE holde den kamp åben, så skal de have tre point. Et point til Blue Fox vil afgøre den kamp.

Der venter et kæmpe brag. Blue Fox mod SønderjyskE er bare så tæt man kan komme på underholdningsgaranti. Der er altid fart, power og intensitet over de her kampe. Samtidig falder den på et tidspunkt hvor begge hold er i god form, og ligger og kæmper med i toppen, i et historisk tæt grundspil. Det er fredag, lønnen er lige gået ind, og tilskuertallet i Herning har i de sidste par kampe ligget på over 2000. Den her kamp bør i den grad også trække folk til, da det ganske enkelt ikke bliver bedre. Det er det bedste som Metal Ligaen kan præstere, så snyd ikke jer selv for denne klassiker af en ishockeykamp.

Pucken smides fredag kl. 19.30 på Kvik Hockey Arena

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


Interview Reid McNeill Herlev overbeviste i powerplay og baskede Herning