I mandags proklamerede Hernings sportschef for de mange Blue Fox fans der mødte op, for at se blårævenes første istræning, at der var en førstecenter på vej til midtjydernes offensiv. Nu er kontrakten underskrevet!

Og på sportsgangene i Herning og hos de mange fans der følger finsk ishockey, er der en overraskelse på vej, da man er lykkedes med at finde frem til en aftale med finske Jarkko Malinen.

Den 33-årige center Jarkko Malinen er nemlig tiltrådt på en 1-årig kontrakt med Herning Blue Fox, og forenes dermed med sin tidligere træner og nuværende Blue Fox cheftræner Pekka Tirkkonen. Dengang var Jarkko Malinen på en låneaftale over 2 sæsoner i den finske Mestis klub SaPKo, hvor Tirkkonen dengang svingede dirigentstokken. Omtrent 127 kampe med 102 point til følge spillede Jarkko Malinen i Mestis ligaen, men de egentlige meritter skal findes i den stærkeste finske række Liiga, hvor Malinen har slået sit navn fast med syv-tommers søm gennem utrolige 14 sæsoner og med 657 kampe.
Og de mange kampe har stort set altid været på topholdene i Finland med en masse slutspil til følge, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Succesen har ligeledes kastet 8 optrædener af sig på det finske A-landshold tilbage i 2015/16 sæsonen, ligesom han i klubregi også har yderligere international erfaring med 22 Champions Hockey League kampe, hvor det er blevet til flotte 18 point.

Hernings og Jarkko Malinens tidligere cheftræner er også rigtigt godt tilfreds med sin nye signing, der sikrer en vigtig kvalitet til truppen, der for nu med 2 ledige importpladser til senere synes fuldendt.
”Jarkko er en spiller med utroligt meget erfaring. Han har altid spillet på gode hold, og er en 2-vejs center med rigtigt gode skills på pucken. Selvom han er kendetegnet som en 2-vejs spiller, så har han en masse offensive kvaliteter, hvilket også har gjort ham til en fast power play spiller i Finland. Han bringer en masse vinder mentalitet med sig, og er den type der går forrest og altid løfter sig endnu mere, når han spiller de store kampe”, fortæller Blue Fox’ cheftræner Pekka Tirkkonen.

Det betyder dermed også at Jarkko Malinen på trods af gennem hele sin karriere kun at have spillet i Finland, nu tager skridtet mod en ny liga i Europa. Og det er på ingen måde et udtryk for, at Jarkko kommer med færre ambitioner – tværtimod fortæller sportschef for midtjyderne Martin Struzinski.

”Vi har arbejdet rigtigt lang tid med Jarkko, der havde besluttet sig for, at tiden nu var til at ville prøve noget nyt. Men med henvendelser fra stort set samtlige Liiga klubber der både kan tilbyde større lønposer og en liga på et højere niveau, så har det også været en stor beslutning fra Jarkko. Og der er ingen tvivl om, at de mange henvendelser til ham er et udtryk for hvor respekteret en spiller han er i Liiga i Finland, hvilket vores netværk også blot bekræfter”, fortæller sportschefen og fortsætter.
”Malinen er en rigtig ledertype og er tiltænkt en stor rolle i næste sæsons trup. Det er klart at Jarkko Malinen med hans meritter forventeligt skal være et omdrejningspunkt på holdet. Samtidig med cheftræner Pekka Tirkkonens kendskab til Malinen og de mange forudgående snakke, så har vi en rigtig god fornemmelse af, at vi har med en meget ambitiøs personlighed at gøre, som falder virkelig godt ind i vores værdier”, slutter Martin Struzinski.

Den 33-årige finske angriber lander sidst på ugen og støder til holdkammeraterne fra mandag i næste uge. Jarkko Malinen fortsætter karrieren i Danmark med nummer 28 på ryggen, og kontrakten er naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra DIU.

 


INFO - Billetter til træningskampene Stærk erfaren finne tilslutter sig Herning