Sommertid er forberedelsestid i ishockeyverdenen. Det er her grundformen til den gode sæsonstart bliver lagt, og ikke mindst hvor den optimale træning til den perfekte slutspurt opbygges. Derfor er det måske også ét af de vigtigste fokusområder i professionel sport.

Netop derfor ser Blue Fox med et nyligt indgået samarbejde med Fysio Danmark Ikast meget lyst på forudsætningerne for den helt rette træning op mod sæsonen, og ikke mindst i løbet af sæsonen, hvor specielt skader kan vende op og ned på fundamentet for succes.

At valget er faldet på netop et samarbejde med Fysio Danmark Ikast er heller ikke helt tilfældigt, både fordi Herning Blue Fox tidligere har haft et samarbejde på den fysiske træning og fysioterapien med Thomas Bay fra netop Fysio Danmark Ikast. Men også fordi man i de midtjyske kredse er meget bekendt med kvaliteten af det arbejde de udfører blandt andet også hos kollegaerne fra FC Midtjylland.

Der er altså med andre ord tale om en klar opgradering af det sportslige setup, hvor Blue Fox’ sportschef Martin Struzinski allerede nu har set masser af eksempler på, hvor man har kunnet optimere.
”Vi har altså at gøre med nogle virkeligt dygtige fysiske trænere her. Intet er tilfældigt og alt er baseret på analytiske resultater ned til mindste detalje. Udover den massive erfaring de bibringer fra et langvarigt samarbejde med FCM, så har de ganske enkelt styr på værktøjerne, hvor de laver et målrettet stykke arbejde med individet. På den måde får spillerne en tilpasset træning der både kan vise sig skadesforebyggende gennem en lang og hård sæson, men også en træning med performancemæssige forbedringsmuligheder”, fortæller Struzinski og slutter. ”Og så er det ganske enkelt helt utroligt at se spillerne blive så motiverede af den målrettede træning, og ikke mindst de helt tydelige resultater det allerede har vist. Det er simpelthen frugten af en objektiv tilgang fra kyndige eksperter, der ikke overlader noget til tilfældighederne”.

Aftalen med Fysio Danmark Ikast er indgået med Thomas Bay og Christian Clarup som begge er klinikejere og som har en supervisor funktion i den daglige træning, som kompetent bliver ledet af Mads og Thjis.


Ishockeyens egen tv-revolution: Fans og sponsorer får den komplette menu serveret til døren Sådan genåbner Metal Ligaen for tilskuere