I starten af ugen tikkede en trist meddelelse ind hos Herning Blue Fox, en stor personlighed med sin vante gang på specielt Kvik Hockey Arena er ikke længere blandt os. Den afholdte og legendariske klub- og landsholdslæge Per Albæk afgik desværre ved døden i lørdags efter længere tids kræftsygdom.

Per Albæk er kendt i hele det danske ishockeymiljø og også internationalt efter en lang karriere, hvor han i utallige år tilbragte adskillige dage i boksen, på hotellerne og rundt omkring turneringerne både i ind- og udland. Han var også primus motor, da Blue Fox senest afviklede Continental Cup i byen, hvor hans mangeårige erfaring på de internationale scener styrede den sundhedsmæssige sikkerhed igennem for hjemklubben.

Hans altid rolige, venlige og imødekommende personlighed gjorde ham til en person, som alle kunne lide og hans måde at være på aftvang respekt og fortrolighed hos spillere og ledere i dansk ishockey.

Per Albæk begyndte som læge på seniorlandsholdet i 1996 sammen med Frede Jensen, som han også dannede makkerpar med i Herning. Ved VM i 2018 var han Event Chief Medical Officer og nåede således et fantastisk højdepunkt, som han klarede med størst mulig succes. Nøjagtig som han gennem karrieren havde gjort det ved adskillige VM-turneringer ude i verden.

Per Albæk var – inden han gik på pension – mangeårig og afholdt praktiserende læge i Ikast, og hans farvel til livet efterlader et stort hul i både Hernings og dansk ishockeys nyere historie. Meget symptomatisk var Per med til det sidste og blandt andet også omkring kampen tilbage i november, hvor Blue Fox samlede et stort beløb ind til Kræftens Bekæmpelse – et bidrag der nu desværre får endnu mere betydning for netop spillere og administration i Herning Blue Fox, som har mistet en kæmpe personlighed.

Vores bedste tanker går til de efterladte. Æret være Pers minde.


Danmarks mest vindende spiller og klub genforenes Drømmekontrakt fuldender defensiven