Når Herning Blue Fox på fredag den 13. september går på isen, er kampen dedikeret til tidligere udsendte og deres pårørende. Igen i år er Herning Blue Fox og Herning kommune nemlig en del af Danmarks Idrætsforbunds Veteran Match.

I forlængelse af flagdagen den 5. september samler Danmarks Idrætsforbund med støtte fra Grundfos Fonden toppen af dansk idræt til en anerkendelse af tidligere udsendte og deres pårørende.

På tværs af landet inviteres de fra den 13 - 23. september gratis til fodbold i 3F Superligaen og NordicBet Ligaen, håndbold i Herreligaen og ishockey i Metal Ligaen.

En af de i alt 44 kampe er Herning Blue Fox’ kamp mod Odense Bulldogs. Det bliver mere end bare en kamp for 3 point. Det bliver en aften, hvor idrættens fællesskaber strækker armene ud i anerkendelse af nogen, der har gjort en forskel.

Veteranmatch er et projekt, vi har været en del af i mange år. Vi synes, det er vigtigt at være med til at skabe synlighed og hylde de danske veteraner, i håbet om at det kan hjælpe og skabe nogle muligheder for dem. Det er også derfor, vi har haft så tæt et samarbejde med DIF gennem årene, så vi hvert år kan fortsætte med at afholde denne kamp”, lyder det fra Torben Skovsgaard, direktør for Herning Blue Fox.

En unik trøje for et godt formål
Til Veteran Matchen mod Odense vil Blue Fox spillerne bære specialdesignede trøjer, hvoraf 4 vil kunne vindes til selve kampen, som pick a jersey gennem lodsalg samt efter kampen kan man byde på endnu 4 unikke trøjer via MatchWornShirt.com.

Pengene fra trøjesalget går til trygge idrætsfællesskaber for veteraner og politifolk med fysiske og psykiske mén – såkaldte Safe Zones, der er udviklet af DIF Soldaterprojekt.

”Vi er enormt stolte af at kunne invitere til Veteran Match for 5. år! Vi kan mærke klubberne og idrætten stå skulder ved skulder om at gøre en forskel for vores tidligere udsendte og deres pårørende. Det er fantastisk at se sporten bruge sit fællesskab og sin platform til det,” udtaler Frans Hammer, næstformand i Danmarks Idrætsforbund og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Faceoff til kampen fredag er kl. 19.30, og allerede kl. 17.30 åbner dørene med support arrangement, liv og stemning i foyeren og ikke mindst en udstilling fra et af forsvarets kompagnier.


Topopgør åbner sæsonen på Kvik Hockey Arena Highlights Blue Fox - Japan