I sæsonen 2007 debuterede den hårdkogte Herning back Rasmus Nielsen på Blue Fox mandskabet, og siden da har han beriget os alle med kompromisløs ishockeyspil fra allerøverste hylde. På selvsamme hylde må han nu også lade skøjterne ligge efter at have fået en skade der sætter en endegyldig stopper for en fantastisk karriere.

På indgangen til sin 13. sæson for barndomsklubben Herning Blue Fox stopper eventyret desværre både for Rasmus og alle os der har nydt stort af hans altid direkte og resolutte spil. Hans kvalitet som spiller fornægter sig ikke, og det var tydeligt for alle og enhver. For allerede i sin 2. sæson som professionel ishockeyspiller blev han fortjent udnævnt som Rookie Of The Year i den danske liga – i øvrigt en hæder som ofte tilfalder de mere pointrige spillere i den anden ende af banen.

Men her var der altså ikke meget at tage fejl af. Et stort talent havde begyndt sin rejse, en rejse der slutter for tidligt for den kun 31-årige herningenser, der nu må lytte til kroppen efter 697 slidsomme danske ligakampe og 56 kampe for det danske A-landshold. Ud af de mange kampe som er blevet spillet for hhv. Herning og SønderjyskE er hele 563 blevet spillet for Herning Blue Fox. Det placerer ham i en snæver herningensisk gruppe, som benævnes legender i en af landets mest traditionsrige ishockey klubber.

Gennem de mange sæsoner for Herning Blue Fox har Rasmus været med-arkitekt på 3 danske mesterskaber og 3 pokalmesterskaber og har stolt båret på C’et og A’et på brystet som tegn på hans lederskab og at han altid er gået forrest i kampen om hver en sejr.

Men nu har en skade som skrevet desværre tvunget Rasmus til at stoppe karrieren. Vi glæder os dog til, at vi kan få Rasmus en allersidste tur på isen, når han naturligvis skal hyldes behørigt for sit store og evige aftryk på ishockeyhistorien i Herning.


Rævene møder Høgene i endnu en test Odense hentede fortjent 3-1-sejr i Herning