Sportschefen hos Herning Blue Fox har været en tur i Finland efter seneste tilsnit til Herning mandskabet. 26-årig sulten finne står nu klar til et særdeles spændende hockey-forår.

Det snerper til hos de danske ishockeymandskaber før slutspillet der starter i marts og ikke mindst forud for den kommende Final4 turnering, hvor blårævene er ét blandt de 4 deltagende hold i årets turnering. Der er fortsat 2 import pladser hos midtjyderne der nu besætter den ene med tilførslen af Liiga spilleren Teemu Pulkkinen.

Finnen der er i sin bedste ishockeyalder, tager altså springet fra den meget stærke og bedste finske række Liiga og fra holdet Jukurit der ligger og kæmper med i den absolutte top af ligaen. Netop dette faktum og en usædvanlig bred trup der har formået at holde sig skadefri, har efterladt Teemu i en situation, hvor han gerne vil finde endnu mere istid til at vise sine kompetencer. Dette til al held for Herning Blue Fox, der hurtigt zoomede kikkerten ind, da chancen for Teemu Pulkkinen viste sig.

Og hvis vi zoomer lidt tættere ind på Teemu Pulkkinen som spiller, så har vi at gøre med ét af de helt store talenter fra den finske ishockeyskole. Med rødder i klubben Blues’ ungdomsrækker nåede han i sin junior tid masser af hæder, bl.a. i sæsonerne 2012-2015 opnåede han alt fra at være ligaens mest scorende og assisterende til at være slutspillets bedste spiller og afsluttende året efter med en plads på U20 ligaens første All Star hold.
Gennem de 4 sæsoner og 208 kampe leverede han samlet 283 point og tilspillede sig dermed et scholarship hos Univ. Of Nebraska-Omaha i den stærke NCAA-liga, hvor mange NHL hold henter deres kommende stjerner.

Herefter gik turen tilbage til Finland og direkte til Jukurit og Liiga turneringen, hvor han ikke har formået at få istid nok til at følge op på en utroligt flot juniorkarriere. Derfor fortsætter senior karrieren nu i den danske Metal Liga hos Herning Blue Fox, hvor sportschef Martin Struzinski håber at se ham udvikle videre på hans store potentiale.
”Teemu er en super spændende spiller med et stort potentiale. Han har en god alder og kommer derfor meget sulten efter at vise kompetencerne frem. Han kommer til et meget kompetitivt hold, og skal være med til at presse konkurrencen om pladserne og vigtigst af alt at styrke bredden. Vi har været forskånet for alt for mange skader, men med mange flere kampe i sigte over de næste 4 måneder skal bredden styrkes”, forklarer sportschefen og tilføjer. ”Sæsonen startede vi op med canadiske Chris Clapperton, som vi måtte sende tilbage grundet en skade. Ham har vi aldrig fået erstattet, men med Teemu Pulkkinen på plads og 1 import plads mere åben inden transferdeadline er vi fortrøstningsfulde ift. den endelige trup der skal stå klar til slutspillet”, slutter Martin Struzinski.


Blue Fox skal bygge videre på formen VIDEO: Se målene fra Herlev-Herning