Den tidligere danske mester med Rungsted er tilbage i Metal Ligaen

Thomas Lillie er tilbage i dansk ishockey. Allerede i går fredag debuterede han for Herning Blue Fox med en 5-1-sejr over Aalborg. 

Herning præsenterede ham inden kampen således. 

Det er en erfaren målmand der tager turen fra en dagligdag hos italienske Fassa i Alpeligaen og til Metal Ligaen i Danmark. Med erfaring tælles ikke alene kampe, for Metal Ligaen er særdeles bekendt for den nu 27-årige danske keeper Thomas Lillie der har mere end 278 danske ligakampe på CV’ et for henholdsvis SønderjyskE, Frederikshavn, Rungsted, Esbjerg og senest Aalborg Pirates, som han vandt guld med i sidste sæson.

Thomas behøver ikke den helt store introduktion, men værd at bemærke er altså en spiller der har vundet tre danske mesterskaber kulminerende i 2018/19, hvor han sammen med Rungsted vandt guldet samt titlen som både den bedste danske målmand og ligaens bedste målmand. Ikke ukendte tituleringer for sønderjyden, der har rødderne fra Vojens IK, hvor han også op igennem juniortiden har haft stor indflydelse på den succes ungdomsafdelingen med flere årets målmand hædringer.

Derfor er det også med stor glæde i Hernings sportslige ledelse, at det nu er lykkedes at hente den danske målmand, som udover 278 danske ligakampe også har optrådt fire gange for det danske A-landshold.

”Vi har været på markedet efter en supplering til vores målmandsteam lige siden Mac blev skadet, og da Thomas’ klub Fassa ikke længere kan nå slutspillet i Italien, blev muligheden pludselig en realitet”, fortæller Blue Fox’ sportschef, Daniel Nyegaard og fortsætter.

”Det er klart en gevinst for os, som får en dansk målmand der har bevist sig i den danske liga. Han kommer til at bidrage med stor erfaring, og en helt naturlig skærpelse af konkurrencen i vores målmandsteam bestående af Mac Carruth og Valdemar Andersen, forud for den sidste intensive del af sæsonen”, slutter Daniel Nyegaard.


Highlights Blue Fox - Aalborg Pirates Topbrag i Herning før landsholdspausen