I forbindelse med Blue Fox supports 30-års jubilæum, har redaktionen sat en af stifterne af foreningen Haldur Jensen samt den nuværende, og mangeårige, formand Kim Jensen, stævne i supporternes egne lokaler på Kvik Hockey Arena. Her fik vi en snak om deres minder gennem de sidste mange år som ishockey fan i Herning, herunder tiden da Herning Roligans startede op i 1991.

Haldur Jensen har fulgt ishockeyen i over 60 år, og han fortæller glad om mange gode stunder omkring ishockeybanerne i hele landet. Bl.a. da de spillede på en udendørs bane ved Herning Hallen i Østergade (I dag MCH-kongrescenter) før den blev udvidet i 1960, samt om da det hele rykkede indendørs i Herning messecenter og til sidst til Holing, hvor fanklubben startede i legendariske ”Blok C”.

Han viser en masse gamle udklip fra Herning Folkeblad, og siger:

”Den første hal jeg husker der blev bygget, var den boblehal de lavede over cykelbanen nede i Esbjerg.

Jeg kan huske at vi var til en kamp dernede hvor det småregnede, det var før den blev dækket over. Når så 2 spillere kom løbende, så stak de stokken i vandet, så det stod op i en stråle på os fra Herning”, siger Haldur med hans lune grin.

Efter tiden med de udendørs baner, kom tiden i messecenter Herning, hvor han stadigt mindes de mange gode timer.

”Vi havde arrangeret busture i mange år ude i messecentret, med udgangspunkt i Klub 82 ude på Kikkenborg.

Og så mener jeg at da vi fik lokaler ovenpå Gadespejlet, via ”Pucken” blev vi enige om at vi lige så godt kunne lave en forening. Og så da der allerede kom over 100 medlemmer en af de første gange vi havde tilmelding, blev vi enige om at vi hellere måtte gøre det officielt med vedtægter, så det hele blev sat i system.

Jeg tror faktisk det næsten er de samme vedtægter der bruges i Blue Fox support den dag i dag”, hvilket bliver bekræftet med et ”Stort set” af Kim. ”Jeg tror kun det er nogle få punkter der er ændret, for hvert år til generalforsamlingen er der ingen der har forslag til ændringer i vedtægterne” fortæller Kim.

”Vi havde indskrivning oppe i det gamle cafeteria ude i Holing, og den trøje på billedet er den samme som jeg havde på til jubilæum i søndags”, siger Haldur stolt.

”Jeg kan ikke helt præcist huske hvordan det gik til i begyndelsen, men Poul ”Stillads”, Bjarne ”Æg”, Ole ”en-arm” og så Brunos datter, var i hvert fald med til opstarten”, fortæller Haldur.

Kim Jensen skyder ind: ”Da vi var i Ungarn i 1994, var det Betina og Helle ”Maler” der var kommet med i bestyrelsen, men det er selvfølgelig også nogle år efter opstarten”, hvilket Haldur nikker genkendende til.

Op gennem 90’erne blev der arrangeret klubaftener, fester og ikke mindst busture.

Og de til lidt længere ture gik til Ungarn, Italien og Slovakiet, da man begyndte at spille ishockeyens Continental cup.

Her havde alle fans oplevelser for livet, i - på den tid - nogle eksotiske lande, med en lidt anderledes kultur omkring ishockeyen end der var i Nordeuropa.

Og alle årene har der været tætte bånd til både klubben og spillerne, som har bakket op om fanklubben fra dag 1.

”Der har altid været et godt samarbejde mellem klubben og foreningen i de år jeg har været med. I de første år var det sågar ishockeyklubbens formand Knud Troelsen der var fanklubbens revisor”, fortæller Haldur, og Kim supplerer grinende: ”Jeg husker også at Ulrik Larsen var revisor på et tidspunkt da han var direktør”, og fortsætter: ”I de 14 år jeg har været formand, har der heller ikke været de store problemer”.


Brølet fra Blok C - Part 2 Brandvarm Bau holder landsholdspause på topscorerlistens førsteplads