Fankulturen og hvordan fans har klædt sig, har i de 30 år siden fanklubbens start hele tiden udviklet sig.

”I gamle dage kunne man kun købe et halstørklæde og en hat, og trøjerne var originale spillertrøjer hvis man var heldig at få fat i en”, siger Haldur, hvorefter Kim skyder ind: ”Jeg kan huske da vi var i Poprad (Slovakiet) i 90’erne, der var en mand i hallen som, gik klædt i en lang læderjakke, så vi kaldte ham ”Gestapo”. Og han var åbenbart højt på strå i byen og klubben, for han sagde at hvis vi fik problemer i byen skulle vi bare sige det til ham. Han kunne også sørge for alt vi måtte ønske når vi var i hallen til kampene.

Da vi spurgte om de solgte trøjer til fans, sagde han at det havde de ikke. Men vi kunne lige vente 5 minutter, og så kom han tilbage med nogle trøjer der stadigt var svedlugtende og nogle endda med lidt blod på. De trøjer havde han næsten lige hevet af spillerne”, griner Kim som fortsætter: ”Det var en meget speciel oplevelse, så den tur til Poprad glemmer man ikke sådan lige med det samme”.

En anden sjov historie fra de lange ture er fra da de var i Budapest, Ungarn:

”Vi kom en aften hjem til hotellet og vi kunne komme ind på værelset, da døren ikke ville gå op - Det var jo noget gammelt bras vi boede i. Så gik vi ned i receptionen hvor der stod en gammel mand der hverken kunne engelsk eller noget andet end ungarsk, men vi fik forklaret ham at døren ikke ville åbne til værelset.

Han var 70+ år gammel og sagde med hans kropssprog at vi lige skulle flytte os, og så tog han tilløb og hamrede dør og karm ind! Og så gik han bare igen og vi stod tilbage og lignede et stort spørgsmålstegn”, griner Kim. ”Så måtte vi jo ned til ham igen, men der gik da en halv time inden vi fik forklaret at vi skulle have et nyt værelse”.

”Men tiden var også en anden den gang, hvor fanklubberne var i sin ungdom”, siger Kim.

Haldur fortsætter: ”Ja der var jo ikke andre der havde en fanklub dengang vi startede op. Så da vi kom i gang, kom Peter ”Volle” Vollstedt fra Vojens hen til mig under en kamp, og spurgte hvordan det var foregået da vi startede foreningen op. Så fik vi en snak om det og jeg tror de tog det til sig dernede, for de startede ret hurtigt op efter det. Det har så heldigvis bredt sig til de andre siden da, for har i ikke alle klubber med i jeres samarbejde i dag Kim?”.

”Ja alle, på nær Herlev og Rødovre er med i dialogen i dag. Herlev har vist været ved at starte noget op, men vi kan ikke rigtigt komme i kontakt med dem. Og så er der Rødovre som har deres eget liv. Der var en på et tidspunkt derovre, men ham der stod for det blev træt af al balladen og forlod dem igen”, siger Kim.

”Odense kom faktisk også 2 eller 3 år efter os, der hvor de rykkede op i den bedste liga”, fortæller Kim, mens Haldur fortsætter: ”Og de har også deres lille ”hule” ovre i deres klubhus lige over for isstadion”.

”Ja den ligger lige ned ad en lille grusvej, og er vist en lavet i træ som de har ved minigolfbanerne.

På et tidspunkt fik vi jo lokalerne oppe over ”La Cabana” som vores fanklub lokaler”, fortæller Kim.

”Det var med nogle vilde abefester og fede klubaftener, vi havde i de lokaler”, slutter han af med et smil.

Her 30 år efter opstarten af fanklubben, med skiftende placeringer, er deres plads i hallen næsten tilbage hvor ”Blok C” lå da det hele begyndte.


OPDATERET m. kampprogram - Herlev Eagles kommer på besøg i Herning Brølet fra Blok C - Part 1