Herning Blue Fox har fået muligheden for at tilknytte bysbarnet Hjalte Kruse Thomsen på en lejeaftale. Malmö Redhawks kan dog kalde ham tilbage når ønsket.

For blot 2 sæsoner siden startede det unge Herning talent Hjalte Thomsen ud med sin første seniorkontrakt for barndomsklubben Herning Blue Fox. Allerede fra første skøjtetag var det tydeligt at se talentet, og blot 10 kampe inde i sæsonen var hans første senior-år for barndomsklubben en saga blot. Malmö Redhawks stod klar med en kontrakt, Hjalte takkede naturligvis ja og det svenske eventyr startede.

Hjalte har i den grad fået vist sig frem på Malmös Junior-20 mandskab og sidste sæson blev det endda også til 13 optrædener for SHL-mandskabet, talentet er stort og fremtiden tegner lyst. Af selvsamme grund henvendte Malmö sig derfor også til Blue Fox’ Sportsdirektør Peter Regin, da man vurderede at Hjalte mangler det sidste for at slå sig helt igennem på Malmös SHL-mandskab i den stærke bedste svenske liga, men man synes heller ikke udfordringen er stor nok på Junior-20 mandskabet.

Det har mundet ud i en leje aftale med Herning Blue Fox, hvor Hjalte kan komme hjem igen, og spille seniorhockey med en passende rolle rent udviklingsmæssigt. Dog følges opholdet tæt fra den sportslige ledelse i den svenske storklub, som også løbende vil vurdere på både Hjaltes udvikling og klubbens sportslige behov.

”Hjalte starter i Herning, og vi har hele tiden muligheden for at kunne kalde ham tilbage. Han er en ung lovende spiller, som vi tror meget på i fremtiden. Han har vist rigtigt gode takter i de SHL-kampe han har fået til nu, og han er på tærsklen til mere fast spilletid. Vi mener dog det er vitalt det bliver på seniorniveau i stedet for vores junior 20-hold, for at han kan tage det næste step mod en fast plads på vores SHL-mandskab, så derfor er vi glade for, at han kan starte sæsonen i Herning”, fortæller Malmös sportsdirektør.

Selvom Hjalte så småt var begyndt at vænne sig til den svenske tilværelse, og de mange nye kammerater i Malmö, så ser han også muligheden som gylden, til at vise hvor meget han har løftet sit spil de seneste 2 sæsoner.

”Jeg er glad for at den kommende sæson bliver som spiller på seniorniveau i Herning, så jeg hele tiden kan blive ved med at måle mig opad i min udvikling. I forhold til mine første få kampe for Herning, så glæder jeg mig også til nu at komme tilbage, og vise overfor både klubben og fansene, at jeg har bygget endnu mere på mit spil, og håber at jeg kan komme til at hjælpe holdet til succes. Det er selvfølgelig dejligt at Herning giver mig muligheden, for at fortsætte min udvikling i et samarbejde med Malmö Redhawks, og så må vi se om det bliver for noget af sæsonen eller hele sæsonen ud”, fortæller Hjalte Thomsen om sit comeback til Metal Ligaen.

Intentionen om at skabe det sportsligt største udfordringsmæssige miljø for Hjalte, glæder også Hernings Sportsdirektør, som udover at få en talentfuld spiller tilbage til holdet, ser synergien med hans vision på talentområdet. Godt nok har Hjalte allerede taget springet til en større liga end den danske, men talentudviklingen gælder i bund og grund for alle vores spillere, hjemligt som i udlandet.

”Det er dejligt at have Hjalte hjemme igen. Han har været igennem en stor udvikling siden han forlod Herning. Hjalte har potentiale til at spille på allerhøjeste niveau og vi vil gøre alt for at hjælpe ham med hans udvikling”, fortæller Sportsdirektør Peter Regin, som afslutningsvis runder både Hjaltes lejekontrakt og status på spillertruppen af.

”Med Hjaltes lejeaftale står vi nu klar med Blue Fox mandskabet der starter sæsonen 2024-25 i Metal Ligaen. Vi er rigtigt godt tilfredse med sammensætningen af både et stærkt og kompetitivt team, hvor vi har fået en ny stærk målmandsduo med både erfaring og talent. Vi har fået en meget bred offensiv, med en masse muligheder sammensætningsmæssigt, og så har vi fået en defensiv med masser af erfaring og rutine til at hjælpe med at udvikle vores unge talentfulde backs, som vi har valgt, skal have chancen her fra start”, slutter Peter Regin, som naturligvis bedyrer, at der både er plads på spillerbudgettet og intention om en forstærkning senere i sæsonen.

Lejeaftalen med Hjalte Thomsen som allerede er landet igen i det midtjyske, er som altid betinget af den endelige godkendelse fra Danmarks Ishockey Union.


Highlights Blue Fox - Esbjerg Energy Linnet comeback skal styrke bredden