Den store og bomstærke ligaprofil Mathias Bau Hansen har med en ny 4-årig kontrakt understreget, at det er med ræven på brystet han vil få isen til at gløde i de mange kommende sæsoner.

Og det er naturligvis med en helt fantastisk stor glæde hos hele Blue Fox organisationen, at klubbens topscorer har valgt at knytte et langvarigt bånd til den midtjyske ishockeyklub. Der er ingen tvivl om, at de mange Blue Fox fans dermed også kan ånde lettet op, for med underskriften fra landsholdsspilleren, så har man også fået en af de helt fundamentale byggesten på plads hos fremtidens Blue Fox hold.

Mathias Bau Hansen som inden den kommende sæson starter runder 29 år, kom til Heden for 2 sæsoner siden, hvor en lysende karriere skulle genstartes efter et skadeshelvede for stortalentet Mathias Bau. I en stærk kæde med Cameron Brace og Brodie Dupont skød han sig ind i toppen af den danske Metal Liga. En skade gjorde dog, at comebacket til det danske slutspil måtte udsættes. I den netop – for Blue Fox’ vedkommende – forgangne sæson holdt Mathias Bau klassen, og sluttede sæsonen som rævenes topscorer med 43 point i 36 kampe og flotte 6 point i de 5 slutspilskampe, som Blue Fox nåede i kvartfinalen.

Mathias Baus evne til at sætte sig selv i en vigtig rolle understregede han blot med endnu en magtdemonstration i den første kamp i årets Final4 turnering, hvor han hjemvendt fra en succesrig OL-turnering med det danske landshold satte streg under hans massive kompetencer. Her blev han klart Blue Fox’ gamewinner i den første kamp mod SønderjyskE, og satte i finalen også et kæmpe aftryk mod Aalborg Pirates, hvilket fortjent resulterede i titlen som årets pokalfighter.

Blue Fox direktør Torben Skovsgaard kan med forlængelsen sætte kryds ud for både den kommende sæson, men også et fremtidens Blue Fox hold, hvor Mathias Bau har en stor rolle.

”Mathias Bau er klart en af de bedste hjemlige danske spillere. Selvom vi ser flere og flere der vender snuden hjem for at slutte deres karriere i Danmark, så er det slet ikke her Mathias er. Sammen har vi store forventninger til at kunne løfte vores traditionsrige klub ind mod fremtiden, og med en Bau i sin bedste alder og en masse ambitioner for fremtiden her i klubben, så falder en stor brik på plads – bogstaveligt talt – for vores klub”, fortæller Blue Fox direktøren.

Den 2 meter høje og 108 kg. store spiller der med sine rødder fra Rødovres talentskole har spillet mod de bedste spillere fra hele verden, har dermed valgt basen for sin familie og sin karriere fremadrettet i Herning. Der er ro på bagsmækken for Mathias og hos trænerteamet, hvor Blue Fox’ finske cheftræner knytter følgende kommentar til signingen.

”Mathias er en grundsten i vores offensiv, og besidder en masse spidskompetencer, som man ikke finder mange med i blandt de danske ishockeyudøvere. Og selvom han bestemt er en spiller på den høje hylde, så er der masser af ting træningsmæssigt også qua hans alder, som kan forbedre hans spil yderligere. Netop trænings- og udviklingsdelen er et område, hvor Mathias altid arbejder stenhårdt. Samtidig har han med 2 år på holdet også sat et personligt præg, hvor han er en vellidt person blandt alle holdkammeraterne”, slutter cheftræner Pekka Tirkkonen.


HUSK - DER ER STADIG BILLETTER til Finlands-kampene Blue Fox sportschef stopper samarbejdet