Aalborg Pirates blev en for stor mundfuld for Herning Blue Fox, som i en flot kulisse på Kvik Hockey Arena måtte se sig slået 4 gange og dermed tage til takke med sølvmedaljerne i Metal Ligaen 2022-23.

Og det står lysendes klart i blårævenes ansigter, at kun guldet på dagen betød noget, og at sølvmedaljerne i første omgang er en kæmpe skuffelse. Sådan skal det også være, og i dag er vi alle skuffede over at det ikke lykkedes at bryde over 10 års guldtørke.

Men i morgen, når vi kan begynde at sætte sæsonen i relief, så er vi også sindssygt stolte over en stærk midtjysk sæson. Det traditionsrige hockeyhold fra Herning stod overfor en større udskiftning af spillere op til sæsonen. Flere bærende kræfter blev en del af historien, og tilbage stod en kæmpestor opgave i, at få startet opbygningen af fremtidens mesterhold.

Der er taget et syvmileskridt i den rigtige retning, både sportsligt men også kommercielt. Rent sportsligt, så må vi også erkende, at vi har været i top 2 i ligaen hele sæsonen, og langt hen i sæsonen sad vi på 1. pladsen. En periode præget af mange skader og endda af karrieremæssigt stoppende karakter gav lidt udsving i præstationerne, en tendens der i øvrigt blev sat til vægs af et sindssygt flot pokalmesterskab - netop mod Aalborg Pirates, som slukkede gulddrømmene i dag for Blue Fox drengene. Men de sportslige målsætninger er til fulde indfriet, og når alt kommer på afstand har vi stor grund - spillere, som ledelse, sponsorer og fans - til at være hamrende stolte af sæsonen der i dag har taget sin slutning.

Sammen med store sportslige højdepunkter og resultater, har oplevelsen på Kvik Hockey Arena også nået nye højder. Antallet af publikum i snit - over mere end 15 år er i denne sæson steget med over 30% - det samme er i øvrigt antallet af sæsonkortholdere. Alle slutspilskampe har været udsolgt ligesom 3 af grundspilskampene, og så har stemningen på Kvik Hockey Arena bare været noget helt specielt, og som vi alle er stolte af har fået sin grobund på Holing. Det giver kuldegysninger når alle stemmer i med halstørklæderne, når pucken ryger i nettet. Helt den samme oplevelse står tilbage når der sejres på hjemmebanen i Herning, og når den nu velkendte "Viking Clap" udføres af spillere, sponsorer og Danmarks bedste fans.

Og netop den sidste del vil alle Metal Liga hold nok bryste sig af, men vi mener det faktisk når vi siger det. I fans har i endnu højere grad end nogensinde før været med til at skabe nye vinde på Kvik Hockey Arena med de mange nye fælles tiltag henover sidste sommer. I har taget et stort set nyt hold til Jer, i har fulgt dem i tykt og tyndt, og i ofrer rigtigt mange dyrebare timer på at give den så vigtige opbakning til Byens Rødder i klubbens 75. leveår. Tak, vi er virkelig stolte over alle Jer fans og er evigt taknemmelige for Jeres altid utrættelige opbakning.

I morgen fortsætter endnu et stort stykke arbejde på at bygge endnu mere på holdet, så vi også i fremtiden vil komme til at stå som én af Danmarks allerbedste ishockeyhold. Men lige nu er vi skuffede over at snuble så tæt på målstregen til drømmen, i morgen er vi stolte over, at have opnået så meget mere end vi havde turdet drømme om.

FORZA BLUE FOX.


Highlights Blue Fox - Aalborg Pirates Tirsdag aften fortsætter finaleserien - Denne gang på Kvik Hockey Arena til Finale nummer 6