Der er i den grad dækket op til fest fredag aften, når Kvik Hockey Arena slår dørene op. Man fristes næsten til at sige, ”at der er dækket op med alt godt fra havet”, når det nu netop er Esbjerg Energy der kommer på besøg. Pucken smides kl. 19.30.

Fredag aften. 90er anekdoter leveret af en legende. Pre-trøjeauktion. Masser af mad og drikke. Live musik, og lokalbrag. Listen over gode grunde til IKKE at komme på Kvik Hockey Arena fredag er utrolig kort. Det bliver en fest.

Det hele starter kl. 17.15 hvor dørene åbnes, og hvor første del af pre-trøjeauktionen går i gang. Her er det Thomas Andersens hjemmebanetrøje og Kristoffer Astorps udebanetrøje det handler om.

Kl. 17.30 er der dækket op til det helt store måltid, bestående af en klassiker, nemlig hakkebøf m/ bløde løg. Husk at tilmelding til Blue Fox Support er nødvendig hvis man vil spise med. Maden vil blive nydt i selskab med en dansk ishockey legende, i form af Dan Jensen, som vil komme med en masse gode historier og anekdoter fra de gode dage i 90erne, hvor Herning og Esbjerg dominerede dansk ishockey. Det kan kun blive super underholdende.

Kl. 18.00 bliver der fyret op for live musik af den bedste slags, når Peter Vildmand, som er Danmarks førende Kim Larsen kopi, både i udseende og lyd, vil levere en perlerække af Nationalskjaldens største hits. 

Kl. 18.45 fortsætter pre-trøjeauktionen med udvalgte trøjer. Den rigtige auktion holdes fredag d. 6. marts. Men denne aften gælder det hjemmebanetrøjer fra Simon Schleicher, Sebastian Ruders, Dan Maggio og Frederik Søgaard, samt udebanetrøjer fra Nicolai Weichel, Brodie Dupont, Peter Eg Larsen og Dan Maggio. (Vunden auktion skal betales med det samme. Der modtages både kontant, MobilePay og dankort)

Kl. 19.30 bliver det hele rundet af med et brag af en kamp, når Blue Fox tager imod Esbjerg Energy. En vigtig kamp for begge hold. Blue Fox skal omgående tilbage på sporet, efter den lidt skuffende indsats ude mod SønderjyskE. Det kom aldrig til rigtigt at fungere, og lige så kyniske Blue Fox var i powerplay i hjemmekampen mod Frederikshavn, lige så kyniske var SønderjyskE i denne kamp. Blue Fox må tage ved lære, og så ellers bare rejse sig igen. Andenpladsen er stadig så absolut realistisk, men det gælder også om at forsvare tredjepladsen, og så gælder det om ikke at tabe flere kampe i træk. Det er ikke sket siden oktober, og behøver ikke ske igen nu!

Esbjerg har været meget svingende gennem længere tid, og er faldet tilbage i tabellen. De skiftede ud i truppen kort før deadline, og kæmper stadig med at få tingene til at fungere. I deres seneste kamp tabte de 5-2 ude mod Frederikshavn. Skal Esbjerg stadig kunne tro på en top fire placering, så kræver det en sejr i denne kamp. De er lige nu seks point efter Frederikshavn på fjerdepladsen, og skulle den afstand blive til ni, med fem runder tilbage, så virker det urealistisk. Afstanden op til Blue Fox er før kampen på 11 point.

Grundspillet snerper til, og der er hård kamp om de sidste vigtige point. Både Blue Fox og Esbjerg har brug for disse point, og med play off liggende ikke ret mange rubrikker fremme på kalenderen, så har begge hold også brug for det sidste skud selvtillid, og de sidste mentale sejre.

Fredag, fest, farver og et brag af en ishockeykamp. Kvik Hockey Arena er dækket op, og klar til at tage imod jer alle sammen. Pucken smides kl. 19.30, men festlighederne begynder allerede kl. 17.15.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle!


Interview Simon Schleicher VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Herning