Herning Blue Fox vil til den kommende sæson styrke målmand setuppet yderligere, og nu er 2 vigtige brikker mere på plads i sammensætningen af et stærkt team.

Og helt ukendt bliver det på ingen måde i det team der bliver bygget op omkring hjemvendte Mathias Seldrup der i disse dage er med landsholdet til VM. Sidste sæson dukkede navnet Janis Fecers nemlig allerede op for første gang. Den blot 18-årige lette spillede nemlig for Herning Ishockey Klubs U20 mandskab, og nåede endda at få 2 optrædener for Herning Blue Fox, da han dannede duo med tidligere målmand Valdemar Andersen i en skadesplaget periode på målmandssiden.

Janis satte allerede dengang et fantastisk indtryk hos Blue Fox’ sportslige ledelse, og efter samtale med ham på bagkant af debuten, er vi slet ikke i tvivl om hvor motiveret han er, for at skulle tage det næste skridt på udviklingsstigen.

”Janis er en ung lettisk målmand som sidste år spillede i HIK. Han har et stort talent og en fantastisk arbejdsmoral. Vi er glade for at han har valgt at blive i Herning og ser frem til at følge hans udvikling”, fortæller Blue Fox’ Sportsdirektør Peter Regin.

Janis Fecers er født og opvokset i Letland og har udover at spille ungdomshockey i Letland også været et smut forbi Sollentuna HC i Sverige inden han vendte retur til Letland for et enkelt år, for derefter at prøve lykken i Danmark.

Kendt målmandstræner tilknyttes målmandsteamet
For at sikre den fortsatte udvikling af Janis og ikke mindst at styrke udviklingen generelt i målmandsteamet, har man valgt at ansætte tidligere Blue Fox målmand og talentchef i Herning Ishockey Klub, Simon Nielsen som målmandstræner. Simon tager dermed pucken op fra sæsonen 2021-22, hvor han ligeledes var målmandstræner for Blårævene.

Og det bliver et samarbejde mellem 2 tidligere holdkammerater, da Simon Nielsen også har spillet med Blue Fox’ Sportsdirektør Peter Regin, der er særdeles tilfreds med, at Simon bliver manden bag udviklingen af de dygtige kapaciteter i målmandsteamet.

”Vi er meget glade for at have Simon tilknyttet Blue Fox. Han har masser af erfaring som målmandstræner på både junior- og seniorlandshold, med mange VM-turneringer og OL m.m. og så arbejder han til dagligt med alle talenter i HIK. Han kender om nogen begge vores målmænd og har arbejdet med dem før. Han vil arbejde med vores målmænd dagligt og give dem de bedste forudsætninger for at udvikle sig og præstere”, fortæller Peter Regin og fortsætter

”Simon har en fantastisk ”hockeyhjerne” og vil hjælpe hele vores sportslige setup med hans input, ikke kun på målmandssiden, men også hos den sportslige ledelse og trænerteamet.
Jeg synes det er et kæmpe scoop, at vi har fået Simon ombord og jeg er meget glad, for at han vil være en del af Blue Fox”, lyder det fra Sportsdirektøren.

Simon Nielsen selv glæder sig også til at blive en del af et spændende team for den kommende sæson, og kan bidrage med yderligere om Blue Fox’ nyeste tilsnit, den 18-årige lettiske backup keeper Janis Fecers.

”Janis kom til Herning Ishockey Klub for et lille års tid siden, da vi i HIK var sårbar på målmandsposten på U20 blandt andet qua Valdemar Andersens kontrakt med Blue Fox og dermed sin daglige gang der. Janis Fecers har fra første dag imponeret alle spillere i og omkring HIK med hans professionelle tilgang til træning og kamp, og blev også af klubben kåret til årets spiller på U20 i Herning”, fortæller målmandstræner Simon Nielsen og kan yderligere bemærke om den unge lette.

”Janis besidder det største og vigtigste talent en idrætsudøver kan have, han elsker at træne hårdt, og han er meget målrettet i at nå hans mål og drømme. Selvom Janis ikke har dansk pas, er han et forbillede for alle unge spillere, i hvor hårdt man skal arbejde for at udvikle sig. Der er ingen tvivl om, at Janis kommer til at passe perfekt ind i målmandsteamet sammen med Mathias Seldrup, hvor vi hver dag vil arbejde hårdt på at løfte målmandsniveauet til det bedste mulige”.

Kontrakten med 18-årige Janis Fecers er som altid betinget af den endelige godkendelse fra Danmarks Ishockey Union.


Svensk back får europæisk comeback for Blue Fox HIK talenter tager springet til Herning Blue Fox