Der har været masser at glæde sig over i Blue Fox lejren, der gennem de seneste 5 kampe har sprudlet og vist målfarlighed og ikke mindst en stensikker defensiv med målmand Emil ”The Wall” Kruse øverst på tronen.

Succesen er uden tvivl et produkt af hårdt arbejde, som har været øverste punkt på menu kortet fra starten af sæsonen – ganske enkelt et kardinalpunkt for cheftræner Pekka Tirkkonen. Men med gode resultater følger oftest også selvtilliden, som tydeligt ses hos blårævene for nuværende.

Overfor Herning mandskabet står derimod én af de allerstørste rivaler gennem tiderne. Herning mod Esbjerg er en klassiker over dem alle, og det i sig selv giver altid fantastiske kampe med action og den der lille ekstra nerve. Så selvom der på det seneste har været mere tur i postnummer 7400 end 6700, så er kampen og betydningen i sig selv en motivation for begge hold.

Esbjerg ligger pt. på en 5. plads i ligaen, dog kun med 5 point op til Blue Fox på 3. pladsen. Så alle kampe lige nu er vanvittigt vigtige, for at placere sig selv enten i top 4 eller bunden – udskilningsløbet er i gang – både med hvilken halvdel grundspillet skal foregå i, men så sandelig også om en af de eftertragtede Final4 pladser.

Hos rivalerne i Esbjerg har man på det seneste måttet se flere spillere udgå med skader, og det er da også fortsat en forholdsvis skadesplaget trup, som Blue Fox spillerne skal spille mod. Men Esbjerg har masser af kvalitet på holdet, hvor nye spillere må steppe op, og tage over for dem der er skadet.
I Herning lejren er der fortsat lidt tvivl omkring Daniel Nielsen der udgik i løbet af sidste hjemmekamp, ligesom Miska Humaloja fortsat er på dag til dag basis.

Sportschef Martin Struzinski glæder sig til næste udfordring mod Esbjerg, og sætter følgende ord på opgøret. ”Vi er inde i en periode med rigtigt mange kampe med kort restitutionstid (4. kamp på 9 dage).  Derfor er det vigtig at vi fortsætter med at spille smart, tålmodigt med pucken og med defensiven som udgangspunkt. Vi formår at skabe målchancerne i hver kamp, så vi skal være effektive når chancerne byder sig. Stemningen er naturligvis i top i Esbjerg, så vi ser frem til udfordringen mod vores evige rivaler, som ofte er meget intense og fysiske”.

Rigtig god kamp til alle der tager turen til Esbjerg, og naturligvis også til dem der tager den bag skærmen på TV2Play.


Blue Fox henter finsk defensiv forstærkning Femte Herning-sejr på stribe: Midtjyderne vandt 5-1 på skarp anden periode