Herning Blue Fox styrker sig yderligere på centerpositionen i Blårævenes offensiv. Bredden på netop den position er en styrke, som giver flere strenge at spille på.

Det midtjyske angreb forstærkes på mere end en måde med tilføjelsen af den 29-årige canadiske center Derian Plouffe. Det styrker nemlig trænerstabens muligheder i kombinationen af angrebet, at man nu har 4 deciderede centerspillere, og flere wings der også kan og har spillet netop den vitale position.

Dermed er et vigtigt fundament lagt forud for den kommende sæson med underskriften fra Derian Plouffe, der kommer med en sæsons europæisk erfaring fra et ophold hos norske Lillehammer. Her lavede den arbejdsomme canadier godt et point i snit, på trods af den noget anderledes hockeykultur end han har spillet under i hele sin karriere.

For opholdet hos Lillehammer var nemlig hans første i Europa, hvor han forinden da udelukkende har trådt sine skøjtetag i de nordamerikanske hockeyarenaer. Derian har taget den velkendte vej op gennem den amerikanske universitetsliga NCAA, og spillede sig endda til et kort ophold i den stærke AHL liga inden han landede mere permanent i ECHL ligaen gennem 5 sæsoner. Her kæmpede han sig sammen med resten af sine holdkammeraterne, til et mesterskab i sin første sæson i 2018-19 i East Coast Hockey League for klubben Newfoundland Growlers.

Herning Blue Fox’ Sportsdirektør, Peter Regin har et godt og indgående kendskab til sin nye canadiske center, og underskriften der sikrer ham en plads i midtjydernes trup, glæder Sportsdirektøren, som også understreger den værdi canadieren kan få for kulturen i Herning.

”Derian er en spiller vi har kigget på i lang tid. Han er stærk på faceoff og skøjteløbet er hans helt store styrke. Herudover, så har han også bare en helt fantastisk arbejdsmoral, og kommer uden tvivl til at bidrage positivt til vores træningsmiljø, og den kultur vi gerne vil opbygge, med hans professionelle tilgang”, fortæller Peter Regin.

Derian Plouffe glæder sig ligesom resten af truppen til at komme på is den 1. august, og tage arbejdshandskerne på i arbejdet mod både at blive klar til sæsonstarten, og ikke mindst at kæmpe med om titlerne. Kom ud i kig med til det første is-pas, sammen med en formentligt godt besøgt Sektion 18, der har lagt i ovnen til et rigtigt godt arrangement. Blue Fox trøjen bliver udstyret med nummer 11 på ryggen, og kontrakten med den nye canadiske Blåræv er naturligvis og som altid under betingelse af den endelige godkendelse fra Danmarks Ishockey Union.


Amerikansk assistent træner til Herning Blue Fox Blue Fox lander finsk angrebsprofil