Sidste grundspilskamp på hjemmebanen i Herning bød på en glædelig overraskelse af de store for de mange fremmødte søndag eftermiddag. Holdets mand og kaptajn Morten Poulsen sagde ”ja tak” til 2 år mere som blåræv.

Søndag eftermiddag var en dag hvor flere store spillere blev hyldet på isen før faceoff. Men midt i det hele brød jublen ud blandt klubbens fans og sponsorer. Holdets kaptajn Morten Poulsen blev før kampen hyldet som februar måneds bedste spiller hos Herning Blue Fox. Umiddelbart i forlængelse heraf blev den 34-årige angrebsslider også belønnet med titlen som månedens Tissot spiller i ligaen, en hæder der tilfalder den spiller, som ens kollegaer i ligaen anser som den mest værdifulde spiller i den pågældende måned. En meget fortjent hyldest til en mand som altid går forrest for sine holdkammerater, sin klub, sin by og ikke mindst sit land, når landsholdstjenesten byder sig.

Men oveni alle tiljublingerne skete der noget helt fantastisk, for midt på isen blev Blue Fox’ direktør Torben Skovsgaard og hovedpersonen selv Morten Poulsen enige om at forlænge samarbejdet i yderligere 2 sæsoner. Det skabte et nyt stadie af glæde på lægterne, en eufori der blot bekræfter betydningen af underskriften fra den herningensiske angriber.

”Jeg tror godt jeg tør sige på både klub og lands vegne, at Morten er en helt speciel og fantastisk støbning, både som spiller men også person. Hans største styrke og måske også svaghed er i bund og grund hans enorme vinderinstinkt. Han er så enormt drevet af egne og holdets resultater, men der hvor det i virkeligheden alt sammen tilkommer godt for både klub- og landshold er, at selvom forventningerne til sine holdkammerater er enorme, så ved og viser han også, at alt starter med ham selv. Han går altid forrest med hele hjertet uden på trøjen, en egenskab der har gjort Morten Poulsen til holdets helt naturlige leder, og vores uden tvivl allervigtigste kulturbærer i klubben”, fortæller Blue Fox direktør Torben Skovsgaard.

Morten Poulsen har spillet mere end 800 klubkampe som professionel. Han har spillet i både den svenske, østrigske og finske liga, men i de 464 af kampene har det været på dansk is. Heraf er de 383 kampe blevet tilbragt hos barndomsklubben Herning Blue Fox. I Danmark har Poulsen slidt sig til 335 point, og holder blandt andet rekorden for den danske spiller der har lavet flest point på en enkelt sæson. Helt præcis 82 point blev det til i guldsæsonen 2010-11, hvor han dannede trio med Kevin Gardner og Bryan Marshall.

Og selvom dåbsattesten tæller 34 år, så har Herning kaptajnen sult på meget mere, og også gerne ud over de næste 2 sæsoner.

”Underskriften på kontrakten for de næste 2 sæsoner var helt naturlig for mig. Jeg har stadig masser af sult og ambitioner på mere, og håber at jeg kommer til at spille ishockey i mange år endnu. Jeg føler mig frisk og ung, og så længe krop og hoved følger med, så er jeg glad for at kunne gøre en forskel, og at jeg kan spille med om titler i min egen barndomsklub”, fortæller klubmanden Morten Poulsen og fortsætter.

”Der har været en fantastisk udvikling i klubben hen over de sidste 3-4 år, som har gjort hele setuppet både i og udenfor omklædningsrummet endnu mere professionelt. Det har selvsagt også gjort det endnu mere attraktivt og dermed nemmere at tiltrække rigtigt dygtige spillere. Jeg ser virkelig meget frem til også at gøre min del til at præge det i en positiv retning fremover”, slutter kaptajnen.

For Herning Blue Fox betyder det at kaptajnen tager roret i endnu 2 sæsoner, men vigtigst af alt, så betyder det også at en kulturbærer fortsat er med til at sætte sit præg på en masse fantastiske hockeystunder i fremtiden hos Herning Blue Fox.

Kontrakten med klubmanden, kulturbæreren og kaptajnen Morten Poulsen er naturligvis og som altid betinget af den endelige godkendelse fra DIU.


Herning med store fejringer og komfortabel sejr Interview Thomas V. Andersen