Ishockeyklubberne i Metal Ligaen har den seneste uges tid kippet med flaget for vores soldater og veteraner. Sportens mulighed for at inspirere og motivere tages meget seriøst i dansk ishockey, hvor man føler at der med muligheden også følger et ansvar.

For første gang nogensinde stod en dansk ishockeyliga sammen om, at indføre en spillerunde, hvor vi brugte kampenes opmærksomhed til at hylde vores danske soldater. Og her i særdeleshed vores veteraner som har været udsendt til verdens brændpunkter, for at sikre vores tryghed og demokratiske værdier. Flere af de tidligere udsendte står tilbage med en hverdag der er meget ulig den de tog afsted fra. PTSD (Post Traumatisk Stress Syndrom) er pludselig en virkelighedsreel diagnose som stiller mange af vores veteraner foran en usikker fremtid, hvor et er helt sikkert - intet bliver nogensinde som det har været!

Men en anerkendelse af, at også de der står tilbage med fysiske eller psykiske ar på sjælen skal hjælpes videre, kan sikre, at en person stille og roligt sluses ud til en nogenlunde normal hverdag, hvor man kan føle nytteværdien i samfundet. Netop dette er tilfældet for Morgan Volis der har været udsendt i fædrelandets tjeneste et 2-cifret antal gange, og som har haft brug for nogen der vil hjælpe ham med at komme tilbage til en mere normal hverdag.

Herning Blue Fox ansatte Morgan Volis via Jobbanken forud for årets Veteran Match, hvor Morgan sammen med resten af Blue Fox administrationen har haft fingrene dybt nede i planlægningen af bl.a. Veteran Matchen. Men fokus har i lige så høj grad også været på den efterfølgende Jobmatch dag, hvor endnu flere af vores danske veteraner fik muligheden for en snak med de af vores sponsorer der deltog, og som havde en stilling klar til dem. Det er forløbet perfekt, og vi er superstolte over, at have hjulpet nogen af dem der har ofret alt for os tidligere - nu giver vi tilbage!

Se videoindslaget fra vores Veteran Match med Morgan Volis nedenfor.
Videoen er venligst udlånt af TV2Play, der er ny samarbejdspartner med den danske Metal Liga, og som transmitterer samtlige Metal Liga kampe i denne sæson. Så køb TV2Play med favorit+sport abonnementet, så kan du også glæde dig til timevis af hæsblæsende ishockey.

 

Du kan også se en hel reportage om hvordan Morgan Volis har fundet vej til Herning Blue Fox igennem Jobbanken, og hvordan de hjælper mange andre til en indholdsrig hverdag. Reportagen er lavet af TV Midtvest, og kan ses via nedenstående links.

FOR DE UBRUGELIGE - EPISODE 1

FOR DE UBRUGELIGE - EPISODE 2

FOR DE UBRUGELIGE - EPISODE 3

 


Ligaens duks er næste udfordring på hjemmebane Borring hat-trick, da SønderjyskE nedlagde Blue Fox