Fredag er der vigtige point på spil i kampen om topplaceringerne i Metal Ligaen. På Kvik Hockey Arena tørner ligaens nummer to og fire, Blue Fox og Frederikshavn White Hawks sammen, og første puck smides kl. 19.30

Blue Fox måtte desværre rejse hjem fra tirsdagens topkamp mod Aalborg uden point. Rigtig ærgerligt, fordi Blue Fox igen viste at de godt kan spille lige op mod Aalborg, og ikke behøver at frygte dem. Blue Fox havde fortjent point, men sport går sjældent efter fortjeneste, og på tre punkter endte Blue Fox med at modarbejde sig selv. Man lukker fem mål ind, og man indkasserer to mål på 15 sekunder i den afgørende fase, det er ikke er godt nok. Men den måske mest afgørende årsag skal findes tidligere i tredje periode, ved stillingen 3-4. Her havde Blue Fox powerplay i 5 mod 3. Udnytter man ikke chancer af den størrelse, så vil det ofte komme tilbage og bide dig i bagenden senere. Men vi må fokusere på det positive, hvilket er at vi i store træk spillede en fin kamp, og endnu en gang matchede topholdet.

Nu gælder det om at glemme resultatet, og i stedet tage store dele af præstationen med, når Frederikshavn fredag gæster Herning. Vi har ikke tabt to kampe i træk siden oktober, og levere vi som vi ved vi kan, så er det absolut muligt at den statistik kan fortsætte. Resultaterne i tirsdagens runde har ikke gjort denne kamp mindre vigtig. Der er fem point imellem de to hold, med Blue Fox øverst, og efter lige mange kampe. Så Blue Fox kan tage et kæmpe skridt mod en placering i top tre, mens Frederikshavn kan åbne toppen fuldstændig op igen.

Noget spøjst har de fem tidligere opgør udelukkende budt på udesejre. Blue Fox har fået otte point, mens Frederikshavn har fået syv. Det betyder også at denne kamp vil afgøre, hvilket af de to hold der vil slutte bedst indbyrdes, hvilket i dette tætte grundspil godt kunne gå hen og få en betydning. Det har også været fem meget målrige opgør, med i alt 47 mål, hvilket betyder over ni mål i snit.

Frederikshavn var op til Final4 i en større krise, men det er som om de har fået vendt skuden igen. Den helt store optur kom selvfølgelig da de vandt Final4, efter en finalesejr over Rungsted på 2-0. Det var det første trofæ til Frederikshavn i 18 år, og blev næsten fejret som et mesterskab. Stort tillykke skal der også lyde fra Herning, og fra Blue Fox. Triumfen blev ikke mindre af at man besejrede hjemmeholdet, og rivalen fra Aalborg i semifinalen, og senere kunne løfte trofæet, på netop rivalens hjemmebane. Det var en stærk præstation over hele linjen, men ikke mindst af holdets målmand Tadeas Galansky, der specielt i finalen spillede et brag af en kamp. Spørgsmålet om hvem der skal være førstemålmand i Frederikshavn, bør være besvaret nu. I tirsdagens runde vandt Frederikshavn sikkert hjemme over Rødovre med 5-2.

Grundspillet nærmer sig sin afslutning, og de sidste vigtige point skal uddeles. Der er så meget på spil fredag i Herning, at det bare skal opleves live. Vi har haft over 2000 tilskuere i fem af de sidste seks hjemmekampe, og der er intet godt argument for at det ikke skulle ske igen.

Pucken smides kl. 19.30 på Kvik Hockey Arena.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


Highlights Blue Fox - Frederikshavn White Hawks VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg-Herning