Der er rigtigt gode nyheder til de midtjyske ishockeyfans, som til den kommende sæson igen kan glæde sig over lettisk lederskab, og kvalitet fra højeste hylde, med en ny kontrakt til Andris Dzerins.

Og det bliver nu med endnu en stjerne på skuldrene, at den 35-årige lettiske landsholdsspiller Andris Dzerins vender tilbage til Danmark og de nu vante og hjemlige omgivelser hos Herning Blue Fox. Klubbens assisterende kaptajn har nemlig brugt ugerne efter sidste kamp hos blårævene, til sammen med resten af det lettiske landshold, at sikre en bronzemedalje til dette års verdensmesterskab, som blev holdt i henholdsvis hjemlandet og Finland.

Med kontrakten betyder det også, at Andris påbegynder sin tyvende sæson som professionel hockeyspiller, ganske imponerende, og det bliver ikke mindre stort af, at de 20 sæsoner dækker over bl.a. næsten 400 kampe i KHL, som regnes for én af verdens stærkeste ligaer. Herudover har han også meritter fra Tjekkiet, Østrig, Sverige, Nordamerika, optrædener i den stærke Spengler Cup og sidst men ikke mindst af alt 12 verdensmesterskaber, 1 OL og godt 250 landskampe totalt for Letland.

Ord er ganske enkelt overflødige, når man skal beskrive den spiller og leder Andris Dzerins har været på isen gennem mange sæsoner og herunder også for Herning Blue Fox. Vigtigheden af netop det han bringer holdet og klubben viser sig også med alt tydelighed, når Blue Fox’ sportslige ledelse selv skal sætte ord på forlængelsen.

“Andris var en vigtig spiller for os i sidste sæson, hvor han gik forrest både på og udenfor isen. Han viste især sit høje niveau i slutspillet, hvor han var blandt vores bærende kræfter. Herudover har Andris også lige vist sit høje niveau ved det seneste VM, hvor han vandt VM-bronze med Letland”, fortæller Sports Manager Daniel Nyegaard og fortsætter; ”Det er også blevet bemærket, at Andris er blevet en populær spiller på lægterne i Herning, hvor der især er kommet flere fans med lettiske rødder på Kvik Hockey Arena. Derfor har vi også forsøgt at lave en ny aftale med Andris Dzerins, en proces som godt nok har været forstyrret af VM, men nu er aftalen kommet i hus, og det er vi både glade og stolte over lykkedes for os”.

Selvom hver eneste sæson naturligvis er til overvejelse, når man som ishockeyspiller kommer op i 30’erne, så er det en beslutsom Blue Fox spiller, som trods hårde kampe både til VM nu og ikke mindst gennem de mange sæsoner, har mod på mere.

“Jeg er meget glad for at have lavet en ny kontrakt med Herning Blue Fox, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage og genoptage arbejdet på Kvik Hockey Arena. Der var en fantastisk stemning til vores kampe sidste sæson, og jeg glæder mig til at spille foran alle Blue Fox fansene igen, og håber selvfølgelig også, at vi sammen kan skabe endnu flere dyrebare minder. Det har generelt bare været en fantastisk sidste sæson, hvor nye venskaber er skabt, så jeg glæder mig selvfølgelig til at se alle drengene igen, og komme i gang med at jagte succes sammen med dem i den kommende sæson”, lyder det fra klubbens nykårede VM-bronzevinder Andris Dzerins.

Dermed kan de midtjyske og lettiske hockeyfans godt finde trøjen med nummer 52 frem af skabet igen, og få den lagt klar til den kommende sæson i Metal Ligaen. Andris Dzerins er nemlig klar til endnu Metal Liga hockey, naturligvis under betingelse af den endelige godkendelse fra DIU som altid.


Nordamerikansk ligakending styrker Blue Fox offensiven Herning Blue Fox forlænger med 2 lokale talenter