Mens den kommende sæson så småt nærmer sig, så arbejdes der på højtryk hos Herning Blue Fox, for at få sammensat et slagkraftigt hold der kan være med i den absolutte top af Metal Ligaen 2022-23. I dag er der tilføjet 2 yderst stærke kort til truppen med en canadisk offensiv tilgang og en defensiv svensk forlængelse.

Først skal vi omkring forlængelsen af en efterhånden særdeles yndet spiller i det midtjyske. For med udsigt til sin tredje sæson for blårævene, så er den 26-årige svenske forsvarsspiller Petter Hansson igen klar til at præge Blue Fox forsvaret med sin velkendte høje kvalitet.

Petter Hansson stødte til i Herning undervejs i sæsonen 2020-21, hvor han i 38 kampe lavede 28 point, og senest i sidste sæson blev det i 45 kampe til 27 point. Men det er ikke nødvendigvis lige på pointene og det tørre hug fra blå linje alene man skal måle på svenskerens spil. For han er nemlig blevet lidt af en publikumsyndling med sin ydmyge tilgang til kampene og det stærke tekniske spil med pucken.

Og netop kvaliteterne som Petter Hansson besidder er noget der tydeligt præger hos Blue Fox direktøren, når der kigges på eventuelle forlængelser af importspillere.
”Petter er en spiller der er faldet supergodt ind i klubbens DNA. Han er en stille gut, der på trods af sit rolige væsen besidder en kæmpe karisma og udstråling på banen. Han er ydmyg overfor opgaven og professionel i sit arbejde med sig selv og sine holdkammerater. Han er passioneret for klubben og så har han den samme stålsatte ambition som vi har, så dermed passer han perfekt ind i klubbens kerneværdier”, fortæller Blue Fox direktøren og slutter. ”Og hans spillemæssige kvaliteter behøver jeg ikke uddybe på tærsklen til Petters tredje sæson, de taler helt for sig selv”.

Vi bevæger os med forlængelsen af Petter Hansson helt op i den anden ende af banen nu, for Herning Blue Fox har sat alt ind på at finde en offensiv forstærkning til truppen.

Og det bliver en god kending for ishockeyfolket, når den 29-årige canadiske spydspids Phil Marinaccio vender tilbage til Metal Ligaen igen. Phil spillede senest i Danmark tilbage i sæsonen 2018-19 for SønderjyskE, hvor han producerede 49 point i 52 kampe. Siden da har den hurtige angriber henrykket i både Norge, hos klubberne Storhamar og Frisk Asker, og siden i USA hos ECHL-klubben Kansas City Mavericks. Seneste sæson viste han adskillige gange sine eksplosive offensive kompetencer frem i den franske liga, hvor han tog prisen, som ligaens mest scorende spiller med 34 mål i 40 kampe og samlet 60 point i de i alt 44 kampe han spillede for Chamonix i den franske Ligue Magnus.

Hos den sportslige ledelse har man arbejdet hårdt for at tilknytte Marinaccio til klubben, med lovord som Blue Fox direktør Torben Skovsgaard ser meget frem til.
“Det er klart, at Phil har været en iøjnefaldende spiller i den franske liga, hvor især hans hurtighed og målnæse har givet ham mange bejlere for den kommende sæson. Vi har arbejdet intenst på at tilknytte Phil i de seneste måneder, og derfor er vi naturligvis også stolte af, at Phil valgte at fortsætte sin karriere i Herning, hvor vi håber, at han kan fortsætte takterne fra den franske liga”.

Den kommende sæson kommer også til at byde på nye udfordringer på hjemmefronten for familien Marinaccio, da parret venter sig deres første barn efter nytår.
“Vores familieforøgelse spillede naturligvis en stor rolle i vores overvejelser om min fremtid, og vi er rigtigt begejstrede for at komme tilbage til Danmark, og ikke mindst at opleve Herning med alt, hvad byen har at byde på. Derudover kommer jeg for at gøre en forskel for holdet, og jeg vil naturligvis gøre alt for, at holdet kommer til at kæmpe med om en titel i den kommende sæson”, understreger Blue Fox’ nye offensive es Phil Marinaccio.

Kontrakterne med Phil Marinaccio og Petter Hansson er begge gældende for den kommende sæson, og som altid er de naturligvis under forudsætning af den endelige godkendelse fra DIU.


Talentfuld trio på fast kontrakt hos Blue Fox Stærk nordamerikaner styrker Herning defensiven