Der er trængte tider i den midtjyske hockeydefensiv, som i øjeblikket har en større del af deres defensiv ude. Forstærkningen kom da også før årsskiftet i form af svenske Pontus Englund, men en langvarig skade efter blot 3 kampe forpurrede den sidste brik i det defensive puslespil.

Heldigvis er erstatningen nu på plads, og med blot 1 kamp tilbage inden en tiltrængt landsholdspause, kan det herningensiske ishockeymandskab se frem mod, at flere forhåbentligt er vendt tilbage på holdopstillingen, når sidste del af grundspillet tager sin start midt i uge 7.

Og man holder sig i det svenske spillermarked hos Herning Blue Fox, som har fundet erstatningen i polske Sanok. Scoutingen i netop dette område er ikke helt tilfældigt, da blårævene har prøvet sig af mod polske Katowice af 2 omgange i denne sæsons Continental Cup – en modstander der i øvrigt stod rigtigt godt til Blue Fox og den måde man gerne vil spille på, så der er har været mange paralleller at drage.

En af disse paralleller er således nu fundet i form af den 25-årige bomstærke svenske forsvarsspiller Alexis Binner, der støder til truppen og spiller sæsonen ud i den navyblå Blue Fox trøje. Alexis kommer med hockeyopdragelsen fra hovedsageligt den svenske hockeyskole, men 5 sæsoner i det nordamerikanske system har også sat sine spor i den toughness som Alexis Binner spiller med, hvorfor han også karakteriseres som en spiller med et solidt defensiv spil og en straffende attitude overfor de spillere der kommer for tæt på målet.

Blue Fox’ sportschef, Daniel Nyegaard har skabt kontakten med Alexis gennem tidligere træner i Herning Ishockey Klub – Elmo Aittola, der i dag er cheftræner for netop Sanok og svenske Alexis Binner. Sanoks umiddelbare placering i den polske liga betyder, at man ikke længere kan nå slutspillet, hvoraf muligheden derfor er opstået.

”Vi har været på markedet efter en ny back til holdet, som skulle på plads inden slutspillet, og det har vi fundet i Alexis Binner, der har fået nogle gode anbefalinger med fra vores netværk. Samtidig er det også en spiller vi har fået øje på, da vi scoutede GKS Katowice i forbindelse med Continental Cup. Alexis er en 2-vejs back, som både kan bringe noget offensivt til holdet, men hans forcer er i det defensive spil, hvor han bringer masser af fysik i nærkampene og inde foran eget mål,” fortæller sportschef Daniel Nyegaard.

Ligesom Blue Fox’ teknisk dygtige back Petter Hansson, har Alexis Binner også spillet for Huddinge i HockeyEttan i Sverige, og selvom den liga blot er den 3. bedste række i Sverige, så vidner de rosende ord fra hans nu forhenværende arbejdsgiver i polske Sanok, om en spiller der sagtens kan begå sig i noget højere ligaer.

“Alexis kom til vores hold midt i oktober, hvor vi havde fået en række skader på vores backside. Alexis har evnerne til at være en af de bedste backs i den polske liga. Han er en back, som er vant til at spille mange minutter, hvor han bidrager i alle faser af spillet - 5 mod 5, powerplay og penalty killing. Han er en stor og fysisk stærk back, som er svær at spille imod, da han samtidig bevæger sig hurtigt ift. sin størrelse. Han er god til at føre pucken frem ad banen og skabe muligheder for sine medspillere. Han har en ”elektrisk personlighed”, og bidrager til at skabe et godt miljø i omklædningsrummet. Jeg er sikker på at han vil kunne blive en vellidt spiller blandt fansene i Herning. Jeg har anbefalet Alexis at tage til Herning Blue Fox, som jeg har et godt kendskab til – også selvom der har været interesse fra andre klubber – herunder topholdene fra vores egen liga,” lyder det fra finske Elmo Aittola, cheftræner i Sanok.

Kontrakten med Alexis er naturligvis og som altid betinget af den endelige godkendelse fra DIU. Forhåbentligt falder alt på plads, så alle de gæstende til fredagens topbrag mod Aalborg Pirates på Kvik Hockey Arena i Herning, kan se Alexis Binner i aktion i Blue Fox trøjen med nummer 2 på ryggen.


Topbrag i Herning før landsholdspausen Auktion på gameworn Final4 trøjer