Hos Herning Blue Fox tilfører man nu yderligere 2 importspillere til holdkortet, begge med finsk pas og for den ene spillers vedkommende bliver det til et glædeligt gensyn for de blå-gule hockeyfans.

Herning Blue Fox er nemlig nået til enighed med den karismatiske, smilende og altid kompromisløse hårdt kæmpende finske angriber med nummer 27 på ryggen Miska Humaloja. Dermed træder han ind i sin anden sæson som Blue Fox spiller med et klart mål om at løfte sæsonens slutresultatet til nye højder.

31-årige Miska Humaloja kom til Herning sidste sommer efter 6 sæsoner i den stærkeste finske liga og med godt 300 kampes erfaring i rygsækken fra en af de højeste hylder i Europa som den finske Liiga er.
Miska er ikke nødvendigvis kendetegnet som en typisk topscorerprofil, men til gengæld besidder han nogle evner som fra trænernes og publikums side er helt unikke. For han er nemlig den type spiller der altid yder en 100% indsats, som altid spiller det ønskede system og som er rigtigt god til det. Han er spilleren der kan lukke modstanderne ned og han er samtidig spilleren der bygger offensivt op. Med andre ord så spiller han den rolle som han bliver sat til, og han gør det med hjertet uden på trøjen, så derfor er det heller ikke helt uden grund at Miska altid har været en populær spiller i de klubber han har repræsenteret.

Netop derfor er vi også utroligt glade for at kunne knytte Miska Humaloja til blårævene for endnu en sæson. Seneste sæson i Metal Ligaen var Miska med til at holde Blue Fox i top 3 gennem grundspillet, han var med til at føre Herning i Finalen mod Aalborg i Final4 turneringen, og han kommer for at forløse et avancement fra kvartfinalen i slutspillet og meget gerne hele vejen mod mesterskabet.

Med sig bringer den finske humørspreder en finsk landsmand i form af den 30-årige finske back Simo-Pekka Riikola der kommer med 13 Liiga sæsoner i ryggen og altså dermed godt 450 kampes erfaring fra en virkelig stærk defensiv finsk liga.

Riikola kommer senest fra den finske Liiga klub SaiPa, men har også repræsenteret både Lukko og TPS i den finske liga. Herudover har han også haft optrædener i den næstbedste finske række Mestis, hvor hans point produktivitet er noget anderledes end i den bedste finske række. Og netop produktiviteten af point fortæller noget om hvilken type back Simo-Pekka Riikola er, for han er nemlig hovedsageligt tænkt som en der kan lukke af i Blue Fox forsvaret, men som også har vist at han kan byde ind begge veje. Således fortæller Blue Fox direktør Torben Skovsgaard om sin nye finske spiller.

“Riikola er på papiret en udpræget defensiv back, men har også nogle spændende offensive kvaliteter, som vi forventer, at han kommer til at vise i den danske liga. Med underskriften fra Riikola sikrer vi en spiller, som cheftræner Pekka Tirkkonen har ønsket at tilknytte siden muligheden bød sig efter sidste sæson”, lyder det fra Blue Fox direktøren.

Simo-Pekka Riikola og Pekka Tirkkonen har et godt kendskab til hinanden, for netop Pekka Tirkkonen har trænet Riikola tidligere i 5 sæsoner, da han var træner i Finland for Saipa i den finske Liiga. Så det understreger blot tilgangen af nogle stærke kompetencer, som Hernings cheftræner kan se passe perfekt ind i næste sæsons setup.

Kontrakterne med de 2 nye finske tilsnit på holdkortet hos Herning Blue Fox er naturligvis og som altid betinget af den endelige godkendelse fra DIU.


Canadisk forsvarsklippe fuldender Blue Fox defensiven Talentfuld trio på fast kontrakt hos Blue Fox