En af byens i mere end én forstand helt store rødder, 31-årige Patrick Madsen, har valgt at takke af hos barndomsklubben Herning Blue Fox, i håbet om at kunne afprøve drømmen om et udlandsophold.

Tilbage i sæsonen 2009-10 var verden vendt på hovedet. Finanskrisen kradsede og sportsklubberne var tvunget til at skære kraftigt på budgetterne. I Herning betød det, at langt størstedelen af det slagkraftige mandskab der netop sæsonen forinden stod i finaleserien i den danske liga, skulle erstattes af klubbens egne unge talenter. Heldigvis var talentarbejdet uovertruffen hos Herning Ishockey Klub, og i kulisserne stod flere af klubbens talenter klar til at kæmpe for Blåræven.

Det banede vejen for bl.a. Patrick Bjorkstrand, Nicklas Jensen, Thomas Spelling og også back talentet Patrick Madsen. Her var en ung Madsen klar – fortsat iført gitter som tegn på at dåbsattesten viste en alder på under 18 år.
Siden er det blevet til 14 sæsoner og godt 600 kampe for Herning Blue Fox, de seneste åringer også som assisterende kaptajn for Herning holdet, en helt naturlig rolle med så mange års bidrag til Herning kulturen.

Den store Herning back har imidlertid stadig en drøm om at prøve sig af uden for Danmarks grænse. Derfor er man mellem Herning Blue Fox og Patrick selv blevet enige om at stoppe samarbejdet, så Patrick dermed kan søge muligheden i en anden liga.

”Det er selvfølgelig vemodigt! Måske min sidste kamp i Blue Fox trøjen, og det gik specielt op for mig efter kampen i SønderjyskE. Forhåbentligt er det heller ikke min sidste, jeg har i hvert fald et stort ønske, om at slutte min karriere i Herning. Så vi må se hvad fremtiden bringer”, fortæller Patrick Madsen selv og ønsker afslutningsvis klubben det bedste for den kommende sæson.

”Jeg er spændt og trist samtidig. Trist over ikke at skulle løbe på isen med mine holdkammerater og foran ligaens bedste fans og sponsorerer. Der er virkelig bygget noget godt op igen i Herning, og jeg kommer til at følge det tæt på sidelinjen. Samtidig så er jeg selvfølgelig også megaspændt, over hvad fremtiden byder, og jeg glæder mig til de nye oplevelser og udfordringer der kommer på min vej. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for mange gode minder til alle i og omkring klubben”, slutter den store Herning back.

Fra Herning Blue Fox skal der ligeledes lyde en kæmpestor tak, for en kæmpe indsats gennem mange år. Patrick er med sine 2 danske mesterskaber sammen med Herning, en del af de lokale talenter der var med til at kæmpe klubben op igen, og er en stor del af den DNA som klubben bygger på. Held og lykke fremover og på gensyn.


Landsholdsmålmand vender hjem til Herning Fransk mester er klar for Blue Fox defensiven