Omend overskriften kunne give antydninger af en noget sydligere nationalitet, så er Blue Fox’ nye forsvarsprofil pæredansk, men kommer med mange års erfaring og et nyvundet fransk mesterskab i tasken.

Den 31-årige danske back Emil Kristensen har nemlig besluttet sig, for at vende hjem til den danske liga efter hele 11 år i udlandet. Senest spillede Emil – der oprindeligt har trådt sine første skøjtetag i Esbjerg – i den franske Ligue Magnus, hvor han blev fransk mester med Rouen Dragons. Men inden da, har han haft masser af succesrige sæsoner i både HockeyAllsvenskan og SHL i Sverige samt den stærke finske Liiga inden turen gik til Schweiz, den tyske DEL liga, den østrigske liga og altså senest den franske liga.

Så det er altså en meget erfaren herre der tilgår den midtjyske defensiv, for udover 11 år i udlandet, 136 danske ligakampe forinden da for Esbjerg, så har Emil altså også optrådt gennem 206 kampe i den rød-hvide trøje for det danske landshold. Den erfaring, og ikke mindst den eftertragtede højrefattede position på backsiden tilgår nu Herning Blue Fox, med en underskrift som Sportsdirektør, Peter Regin naturligvis glæder sig meget over.

”Emil er en topback, som jeg selv har stiftet bekendtskab med på landsholdet, og som efter mange år i udlandet nu vender hjem til Metal Ligaen. Her får vi en professionel spiller, der har spillet i de bedste ligaer i Europa, så han kommer helt automatisk til at bidrage til lederskabet på holdet samt bringe stabilitet til vores backlinje i begge ender af isen”, fortæller Peter Regin om ny tilføjelsen.

Tiden er nu moden for Emil Kristensen selv, der efter en masse spændende sæsoner uden for Danmark og med en nylig familieforøgelse trænger til at komme hjem. Den sportslige ledelse hos Herning Blue Fox har gennem den seneste sæson ofte været i dialog med Emil, i håbet om at det var nu det var tid, en kontakt der også har været med til at præge Emils beslutning.

”Efter at have spillet 11 sæsoner i udlandet, som har givet mig en masse gode erfaringer og oplevelser med i rygsækken, synes jeg at det var på tide at vende hjemad. Det føles som det helt rigtige tidspunkt bl.a. også fordi vi fik en datter for 11 måneder siden. Det har helt sikkert været en af de største grunde til at vende hjem, og samtidig har vi også haft et stort ønske om at komme tættere på familie og venner”, fortæller Emil Kristensen og begrunder klubvalget.

”Grunden til at det lige blev Herning er først og fremmest, fordi jeg virkelig har følt mig ønsket i klubben. De har været utroligt professionelle, og det virker til at der er styr på tingene. Det var også her vi følte vi fik det bedste set-up som familie, bl.a. med gode arbejdsmuligheder for min kæreste.
I Frankrig vandt jeg i denne sæson mit første mesterskab, og med mit skifte til Herning har jeg en forhåbning om, at det ikke blev mit sidste. Mine forventninger er klart, at vi får et hold der spiller med i toppen og skal kæmpe med om pokalerne. Jeg glæder mig til at komme hjem og spille i Danmark, og er spændt på hvordan ligaen har udviklet sig siden jeg forlod den for 11 år siden”, slutter Emil Kristensen.

Kontrakten med Emil Kristensen er gældende for de kommende 2 sæsoner, og er en stærk tilføjelse til den midtjyske defensiv, hvor Cheftræner Garth Murray tidligere på dagen blev præsenteret.
Emil iklæder sig sit velkendte nummer 28 bagpå Blue Fox trøjen, og som altid er kontrakten naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra Danmarks Ishockey Union. Velkommen tilbage til den danske Metal Liga, Emil Kristensen.


Herning backen Patrick Madsen takker af i Blue Fox Guldtræner ny mand i spidsen for Blue Fox