Fredag er der igen Metal Liga ishockey i Herning. Det sker når Blue Fox tager imod Herlev Eagles, i grundspillets næstsidste kamp. Pucken smides kl. 19.30.

To kampe tilbage, og seks point at spille om. På fredag afvikles sidste runde, og så har vi fået de sidste var. De svar som vi har ventet helt siden første runde på at få. Grundspillet i år har været fantastisk tæt og spændende, og her med to runder tilbage er der stadig tre ubesvarede spørgsmål. Hvem skal blive nummer to og tre? Her kæmper Blue Fox og SønderjyskE. Hvem tager den sidste plads i top fire? Her står slaget mellem Rungsted og Frederikshavn, og til sidst så kæmper Esbjerg og Herlev om pladserne seks og syv, og dermed om hvem de skal have i en kvartfinale.

Vi ved at Blue Fox starter play off hjemme på Kvik Hockey Arena fredag d. 13. marts, mod enten Esbjerg eller Herlev. Runden denne fredag kan give os de sidste svar. Blue Fox vil med et point mere end SønderjyskE sikre sig andenpladsen. Nu er det jo netop Herlev vi møder, så tager vi en sejr her, så kridter vi banen op for Esbjerg til at hoppe forbi Herlev, og tilbage på sjettepladsen. Esbjerg skal til Rungsted, og har spillet en kamp mindre end Herlev. Men taber Blue Fox og Esbjerg begge, så er Herlev sikre på sjettepladsen. Men så er der selvfølgelig også muligheden for overtid og straffeslag. Så det er et stort regnestykke, og rigtig meget kan ske.

Men vi kan ikke pille ved, at der absolut er en mulighed for, at det setup der er på isen fredag på Kvik Hockey Arena, også bliver det vi skal se i en kvartfinale. Nemlig Blue Fox mod Herlev, og derfor er denne kamp utrolig vigtig. Ikke mindst for Blue Fox. Vi SKAL vinde, både for at forsvarer/sikre os andenpladsen, men også for at få en mental indsprøjtning overfor Herlev, som vi virkelig har haft problemer med i år. I de foregående fem kampe er det blevet til fire nederlag, og den enlige sejr kom tilmed i Herlev. Deres topspillere har bare leveret hver gang de har mødt os, og så har vi ikke kunne finde nøglen til at bryde deres utrolig offensive og aggressive stil. Det vil være utrolig vigtigt at få en succesoplevelse her kort inden play off, hvor Herlev meget vel kunne blive vores modstander. Men det kræver at vi præsterer på et helt anden niveau end vi har gjort tidligere mod dem. For ikke nok med at deres topspillere har leveret, så har vores ikke. Det skal de gøre fredag.

Man må bare tage hatten af for Herlev. De startede sæsonen fantastisk. De lå helt med i toppen, og kvalificerede sig også til Final4. Nu er de godt nok faldet tilbage, men de levere bare generelt stabilt, og så har de et skræmmende topniveau. Når alle rammer dagen, så er de ubehagelige at møde. Kaptajnen Brett Thompson fortsætter bare sit høje niveau, og kombineret med måske Metal Ligaens bedste spiller, svenske Johan Skinners, så har Herlev her en kampafgørende duo. Samtidig så har de en indstilling og en arbejdsvillighed som sikre point. De har stadig deres problemer med disciplinen, men det bliver opvejet en lille smule i år, af et skræmmende powerplay. Herlev har besejret alle hold i Metal Ligaen i denne sæson, og så har de altså vundet tre ud af tre gange i Vojens, samt to ud af to gange i Herning. De mener det seriøst i år.

Men fredag skal de gerne lidt ned på jorden igen, og det er Blue Fox’ opgave at få det til at ske. Tabellen viser jo tydeligt at vi har et bedre hold, men indbyrdes, der er det altså Herlev der har overtaget. I jagten på andenpladsen, og maksimal selvtillid frem mod fredag i næste uge, så er der ikke plads til at de slipper fra Herning med sejren igen. Nu er det vores tur. Pointene skal blive i Herning.

Husk at der er Blue Fox Spinning inden kampen, hvor 11 sejr personer skal svede penge i klubkassen på en spinning cykel. Senere vil der også være trøjeauktion, hvor du kan sikre dig trøjen fra enten Jonne Virtanen, Jan Dalecky, Markus Jensen, Rasmus Nielsen, Ried McNeill, Cam Brace, Mark MacMillan, Morten Poulsen eller/og Simon Nielsen.

Vi ses til endnu en festlige aften på Kvik Hockey Arena, med masser af god stemning og vigtige point på spil. Face off er kl. 19.30.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


Corona-situationen: LIGAMØDE KLOKKEN 14, udmelding hurtigst muligt derefter VIDEO: Se højdepunkterne fra Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox