Blue Fox skal forsøge at finde tilbage på rette spor efter tirsdagens nederlag ude til Rungsted. Det skal de fredag når SønderjyskE gæster Kvik Hockey Arena. Pucken smides kl. 19.30.

”Vigtig duel om fjerdepladsen”? Det er sjældent man kan sige det om en kamp mellem to hold, hvor der er 12,5 point mellem dem. Men SønderjyskE har på nuværende tidspunkt tre kampe i hånden, og bliver de vundet så er afstanden pludselig kun på 3,5 point. Det er selvfølgelig et stort HVIS, det er klart. Men fakta er bare at trods den store afstand så er SønderjyskE på ingen måde sat af.

Blue Fox tog til Rungsted med tre sejre i træk og mødte et defensivt afbudsramt hjemmehold. Desværre var det bare en dag hvor det ikke rigtig fungerede for Blue Fox, og så vinder man ikke i Rungsted. Der er ikke så meget mere at sige til det. Nu kigger vi frem af. Reid McNiell gjorde comeback i forsvaret, og når han lige kommer i omdrejninger igen, så ved vi alle hvor stor en forstærkning det her. På bænken var der samtidig en debutant med et velkendt efternavn, nemlig Andersen. Fornavnet er Valdemar, og han er lillebror til Frederik Andersen. Da både Frederik Søgaard og Albert Adamsen var ukampdygtig var den blot 16-årige målmand hevet op til sin første opgave for Blue Fox.

 SønderjyskE virker til at være ved at finde fodfæste igen, efter en af klubbens værste formkurver nogensinde. Et hav af skader spillede uden tvivl ind i de rigtig mange nederlag de er løbet ind i, men på det sidste er der begyndt igen at komme point på kontoen. De vandt tre kampe i træk, og var i tirsdags på vej mod den fjerde da de hjemme mødte Aalborg. Før tredje periode var de foran 2-0, men i sidste ende måtte de nøjes med et point, da Aalborg tog sejren efter overtid. SønderjyskE har som sagt været vanvittigt hårdt ramt af skader, og selvom de har fået nogle spillere tilbage, så måtte de tirsdag stadig se bort fra Victor Rollin Carlsson, Daniel Nielsen, Anders Førster, William Boysen og Matt Prapavessis.

Indbyrdes er det Blue Fox der har overtaget. SønderjyskE vandt sæsonens første opgør i Herning med 6-3, men siden har Blue Fox vundet alle tre indbyrdes opgør, og taget ni point. Lidt spøjst er alle sejrene, som har lydt på 0-2, 3-4 og senest 2-6 blevet vundet i Vojens, og da SønderjyskE vandt første kamp i Herning, så har der indtil videre ikke været meget hjemmebanefordel over denne serie. Det håber vi vender fredag.

Begge hold er i god form, og har i den grad noget at spille om. Det handler på kort sigt om formen, selvtillid og det indbyrdes regnskab, mens det på længere sigt handler om fjerdepladsen. Blue Fox skal have tre point for at distancere SønderjyskE, men også for at holde Frederikshavn stangen, som lige nu er ni point efter, men som også har en kamp i hånden. SønderjyskE har brug for tre point for stadig at holde kontakten til top fire, for det kan godt være de har tre kampe i hånden, men det er ingen garanti for point.

Husk at kampen kan Live streames igennem Metal Ligaen, og kun at bruge de officielle links.

Byens rødder – Midtjysk vilje. Rigtig god kamp til alle.


Highlights Blue Fox - SønderjyskE BILLEDER: SKARPE SKUD fra Rungsted-Herning