Så er det blevet tid til årets kvartfinaleserier i Metal Ligaen, hvor Blue Fox møder Frederikshavn White Hawks i en serie af bedst af syv kampe.

Blue Fox går ind i serien, som grundspillets nummer 2, og har siden landsholdspausen i februar blot tabt en enkelt kamp, og det var senest mod Herlev Eagles. Frederikshavn White Hawks kommer ind i serien på grundspillets 7. plads - og sluttede grundspillet med at vinde 3 ud af de sidste 4 kampe.

Det bliver en serie, hvor 2 af ligaens bedste målmænd støder sammen, og vinderen af netop denne duel står med de bedste kort på hånden i forhold til at kvalificere sig til semifinalen. Tadeas Galansky har haft sit sædvanlige høje niveau, mens Blue Fox målmand, Mac Carruth, har været en sikker sidste skanse for Blue Fox.

Men kan Bau, From og Marinaccio gør livet surt for Galansky, så spås Blue Fox gode chancer for at gå videre til semifinalen, hvis man spørger diverse eksperter.

Peter Fredberg om serien:

Inden sæsonens første puck blev kastet, troede jeg ikke, at Herning Blue Fox ville blande sig i topstriden, men jeg skal love for, at jeg har taget fejl af midtjyderne.

Jeg bliver ikke overrasket, hvis Final4-vinderne også snupper DM-titlen. Sidst Danmarks mest vindende klub blev mester var i 2012, så det er vel også ved at være på tide, at den går hele vejen og vinder DM-guld nr. 17.

Herning Blue Fox foretog flere succesrige udskiftninger inden sæsonstarten og har i Phil Marinaccio ligaens pointkonge med 52 point (23 mål og 29 assist) i 42 kampe.

Frederikshavn White Hawks uden nøglespillere som Jesper Jensen og Alexander Bumagin får det mere end svært. Grundseriens syvendeplads har været skuffende, og kan vendelboerne hive en enkelt hjemmesejr i land, er det nok det bedste, de kan opnå mod en skræmmende modstander, som er inde i en sejrsstime.

Mit tip: Herning Blue Fox går videre med 4-1 i kampe.

Frederikshavnerne er dog et hold med masser af selvtillid og troen på egne evner, og slutspil er altid en ny turnering. Vi glæder os vildt meget, og håber på et langt og givende slutspil.

IT’S PLAYOFF TIME


Highlights blue Fox - Frederikshavn White Hawks Bundsolid back fortsætter hos blårævene